Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aki mert nagyot álmodni

Szöveg: Andor Tamás mk. õrnagy |  2009. november 25. 10:44

2009. november 21-én ünnepi rendezvény keretében Kasza László kick-box világbajnok hivatalosan is bejelentette visszavonulását a versenyzéstől. A versenysportban eltöltött 22 év alatt négy országos bajnoki címet, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmet, valamint világbajnoki aranyérmet nyert a mester.

A győri 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred század vezénylő zászlósa, Kasza László zászlós, ötdanos kung-fu mester egy pár aranyozott kesztyűt zárt be egy olyan ketrecbe, amelynek lakatjához nincs kulcs, ezzel is véglegesítve elhatározását.

Egy jó bunyós 30 év körüli. A felett csak az versenyez, akinek más dolga nincs, nagyon fanatikus vagy busásan megfizetik. Én fanatikus voltam, de az már nem segít abban, hogy napi két edzéssel készüljek egy versenyre. Úgy határoztam, abbahagyom a versenyzést, elértem azt a kort, hogy bármennyire is szeretek bunyózni, a hozzá vezető út egyre nehezebb – mondta Kasza László. Ezentúl csak edzéseket vezetek a saját egyesületemben, ahol 14 év alattiaknak oktatok harcművészetet.

Egy kis edzőteremben is lehet olyan eredményeket elérni, hogy egyszer világverseny dobogóján hallgathatják a magyar himnuszt, ami semmihez sem fogható érzés – jegyezte meg a vezénylő zászlós.
Kasza zászlós köszönetét fejezte ki az ezrednek a sokévi támogatásért, hogy Magyarországot, Győr városát és a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezredet képviselhette.

1595893847
 

Címkékrakétasport