Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alakulatfutással induló parancsnoki és vezetői értekezlet

Szöveg: MHP, Ördög Kovács Márton | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. január 18. 13:19

Alakulatfutással és elismerések átadásával vette kezdetét a Magyar Honvédség parancsnokának negyedéves parancsnoki és vezetői értekezlete január 18-án, kedden, a székesfehérvári Alba Regia laktanyában. Az értekezleten dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is részt vett.

Negyedeves_parancsnoki_es_vezetoi_ertekezlet_Szfvar_20220118_06 copy

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy vezetésével indult az Alba Regia laktanya állományának reggele: a Magyar Honvédség parancsnoka és a katonák közös futással, valamint erősítéssel indították a napot. A frissítő testmozgás után, a negyedéves parancsnoki és vezetői értekezleten Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) törzsfőnöke köszöntötte a katonai szervezetek vezetőit.

Negyedeves_parancsnoki_es_vezetoi_ertekezlet_Szfvar_20220118_15 copy

Az értekezlet elején elismerések átadására került sor. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség hivatásos állományában ténylegesen eltöltött évei elismeréséül, a tiszti szolgálati jel I. fokozatát adta át Szloszjár Balázs dandártábornoknak, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár dandárparancsnokának. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, vezetőként nyújtott kiemelkedő teljesítménye és huzamos időn át példamutatóan ellátott szolgálatteljesítése miatt emléktárgyat adott át Lőrincz Gábor dandártábornoknak, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokának és Apáti Zoltán dandártábornoknak, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság megbízott parancsnokának, valamint Beregi Csaba ezredesnek, az MHP Biztonságtechnikai Főnökség főnökének. A rendezvényen a beosztásukban nyújtott kiemelkedő teljesítményük és példamutató tevékenységük elismeréséül további elismerések kerültek átadásra.

Negyedeves_parancsnoki_es_vezetoi_ertekezlet_Szfvar_20220118_16 copy

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség előtt álló fontosabb feladatokról tájékoztatta a vezető állományt, majd dr. Maróth Gáspár kormánybiztos a fejlesztésekről nyújtott átfogó képet a jelenlévőknek. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy beszédében értékelte az elmúlt negyedévben elvégzett munkát és meghatározta a következő időszak feladatait.