Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

kormánybiztos

Németország_nyitó

Kulcsfontosságú kiképzés Németországban

2022. június 21. 11:53

A Magyar Honvédség és a Bundeswehr között 2018 óta folyamatban lévő intenzív együttműködés keretében 2022 márciusában kezdődött el az a három hónapos tanfolyam, melyet a modern gyalogsági harcjárművek tesztelése és rendszerbeállítása témájában szerveztek Munsterben, a Német Szövetségi Haderő Páncélos Iskolájában. A téma fontosságát felismerve az MH Katonai Összekötő Iroda Németország és a Német-Magyar Szárazföldi Irányítótestület dolgozta ki a tanfolyam kereteit és teljes feltételrendszerét.

Aknavető lövészet KLAC3300

Önjáró aknavető képesség születik

2022. április 25. 16:27

Dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának jelenlétében mutatták be annak a többnemzeti kutatás-fejlesztési programnak az eddig elért eredményét, amelynek célja az önjáró aknavető képesség megteremtése a Magyar Honvédségben. Az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterén egy Gidrán harcjárműre szerelt, 120 milliméteres aknavetőé volt a főszerep április 25-én, hétfőn.

20220408-mhpk-kob-nemetorszag (4)

Németországban tárgyalt a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. április 8. 9:20

Háromnapos hivatalos látogatáson vett részt Németországban dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy április 5-7. között. A Magyar Honvédség parancsnokát fogadta Eberhard Zorn vezérezredes, a Bundeswehr főszemlélője, akivel aktuális biztonságpolitikai kérdésekről egyeztettek. A látogatáson részt vett dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.

Hadihajó makettkiállítás (nyitó)

Egy hajóban evezünk

2022. április 2. 17:26

Rendhagyó kiállításnak ad otthont a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. A különleges tárlatban valódi hadihajók papírmaséból készült pontos másolatait tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás megnyitóján dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató a kis dolgokban meglelhető teljesség megtalálásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Csongrád_konferencia (8)

Húzóágazat lehet a védelmi ipar

2022. március 29. 21:08

A Magyar Honvédség aktuális helyzetéről, fejlődési irányairól, valamint a hazai védelmi ipari fejlesztésekről rendeztek konferenciát Csongrádon, március 29-én. Az előadók dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka voltak.

IMG_6663

Újabb mérföldkő a hazai hadiipar történetében

2022. március 26. 18:34

Olyan jó katonák kellenek, amilyen jók az eszközeink! – fogalmazott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Rheinmetall Hungary Zrt. gyárépületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadásán március 26-án, szombaton, a ZalaZONE ipari parkban. A zalaegerszegi ünnepségen jelen volt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató is.

Kismartoni_archív_borító

Hiúzok ugrásra készen

2022. március 26. 14:30

2020 szeptemberében jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy Zalaegerszegen Lynx – azaz Hiúz – gyalogsági harcjárműveket gyártó üzem létesül. Dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szerint a hadiipar újra komoly tényező lesz a hazai gazdaságban. Lássuk hogyan!

LALA1486

Erősödő magyar-francia kapcsolatok

2022. március 24. 17:49

Kitüntetéssel egybekötött fogadást tartottak a francia nagykövet rezidenciájában Budapesten, március 23-án, szerdán. Az ünnepségen - mások mellett - kitüntetést kapott dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára is. A francia delegációt Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese fogadta hivatalos látogatás keretében másnap, március 24-én, csütörtökön.

DSCN3487

Nyugállományú katonák összetartó közössége Tatán

2022. március 23. 11:47

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára tartott előadással egybekötött fórumbeszélgetést a helyőrség nyugállományú katonái és dolgozói számára Tatán.

RT1_1476

Nincs haderőfejlesztés gazdasági prosperitás és pénzügyi erőforrások nélkül

2022. március 21. 21:40

„Katonáink már bizonyították a NATO kötelékében, hogy képesek együttműködni és a harcot sikeresen megvívni” - hangsúlyozta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) március 21-én, hétfőn. A Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató az intézmény Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumának rendezvényén tartott előadást a biztonság- és iparpolitika után érdeklődő hallgatóknak.