Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugállományú katonák összetartó közössége Tatán

Szöveg: Kozák Piroska őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 23. 11:47

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára tartott előadással egybekötött fórumbeszélgetést a helyőrség nyugállományú katonái és dolgozói számára Tatán.

DSCN3487

A rendezvényen - amelyen dr. Maróth Gáspár, a Miniszterelnöki Kormányiroda védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztosa, nemzeti fegyverzeti igazgató, Michl József, a város polgármestere, Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka, valamint Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke is részt vett - a honvédelmi államtitkár ismertette a Honvédelmi Minisztériumra és a Magyar Honvédségre háruló legfontosabb feladatokat. Szólt a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, valamint a jelenlegi biztonsági helyzetről. Az elmúlt néhány évtized történéseit összefoglalva Szabó István rámutatott a haderőfejlesztés legfontosabb pontjaira és annak jelentőségére.

DSCN3518

Maróth Gáspár azokról a célkitűzésekről szólt, amelyek a haderőfejlesztés során a legnagyobb kihívásokat jelentik, illetve kiemelte, hogy milyen célokat kíván elérni a tárca a közeljövőben és hosszútávon. Hangsúlyozta: a toborzás mellett a kiképzési rendszer reformálása is fontos, hiszen új képességekhez, új képzési és logisztikai szisztémának is társulnia kell. Azonban nemcsak az aktív és a tartalékos állományú katonák szolgálatán múlik a siker.

Elhangzott: a fórumbeszélgetések egyik legfontosabb célja, hogy a nyugállományúak tapasztalatait is beépítsék a folyamatokba.