Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai harci gépek a Fülöp-szigeteken

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. április 16. 10:51

Tizenhat év után ismét amerikai felségjelű harci repülőgépek üzemelhetnek a Fülöp-szigetek egyik támaszpontjáról.

Az F-16 Fighting Falcon vadászbombázók és a kiszolgálásukhoz szükséges mintegy 70 főnyi személyzet az arizónai Luke bázisról települ át az ázsiai országba, hogy közösen hajtsanak végre kiképző és gyakorló repüléseket, valamint őrjáratokat a fogadó ország repülőcsapataival. A hadgyakorlat a tervek szerint 2009. április 30-án kezdődik.

1595886046
Az 56. Ezred állományába tartozó F-16-os repülőgépek mellett amerikai hadihajók is érkeznek a Fülöp-szigetekre. A Japánban található Sasebo kikötőből az ott állomásozó előretolt flottakötelék egységei közül a USS Essex, a USS Denver, a USS Tortuga és a USS Harpers Ferry nevű hadihajók vesznek részt a kétnemzetiségű, kombinált hadgyakorlat sorozaton.

A Fülöp-szigeteken az elmúlt évtizedekben hosszú ideig állomásoztak amerikai csapatok, a légierő egységei azonban már 16 éve elhagyták az országot. Az ázsiai ország az Egyesült Államok egyik szövetségesének számít a térségben, ráadásul az amerikaiak a környezeti katasztrófák idején több alkalommal is humanitárius segélyt nyújtottak a Fülöp-szigetek lakosságának.