Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai katonai gépek hordják a légi segélyszállítmányokat Kínának

Szöveg: JETfly |  2008. május 20. 19:48

Az amerikai légierő két C-17 Globemaster III típusú szállítógépe közel 75000 kilogramm tömegű segélyszállítmánnyal landolt Kínában a Chengdu Shuangliu repülőtéren.

A repülőgépek a hawaii és alaszkai amerikai repülőbázisokról érkeztek. 2005 előtt a C-17-es repülőgépek csak az anyaországban állomásoztak, de napjainkban már települnek a hawaii Hickamban és az alaszkai Elmendorfban is.

Az egyik repülőgép személyzete, amely Kínába repült, a hawaii nemzeti gárda 204. Szállító Századának tagjai, akik közel 37 tonnányi ételt, továbbá sátrakat, takarókat és egyéb eszközöket hoztak. A küldetés tervezését és koordinációját a 13. Air Force hajtotta végre.

James Thomas Montgomery – a küldetés egyik vezetője – nyilatkozatában elmondta, hogy ez kiemelt fontosságú humanitárius feladat volt, és a hadsereg mellett a kormányzati szervek is együttműködtek velük.

Ez a segítség idén már a második alkalom, amikor az Egyesült Államok segélyküldeménnyel támogatja Kínát. Februárban a Hickam légibázisról érkeztek téli kisegítő felszerelések, amikor az ország ötven éve nem látott téli vihart élt át.