Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai vállalat modernizálhatja az indiai T-72-eseket

Szöveg: Háború Művészete |  2010. február 18. 13:02

Az amerikai Raytheon vállalat és az indiai Larsen &Toubro (L&T) cég nyerte el az indiai T-72-esek modernizálásának jogát. A vállalatok ígéretet tettek a hadseregnek, hogy néhány éven belül korszerűsítik az indiai haditechnikai park egy részét. A Raytheon feladata lesz az infravörös irányzék és az elektronikai alkatrészek beépítése, mellyel javítani kívánják a T-72-esek harcászati hatékonyságát.

Ezen munkálatok után az indiai L&T folytatja a harckocsik rendszerpróbáit és további elektronikai berendezések, éjjellátó rendszerek beépítését fogja végezni. 2010 januárjában az indiai hadsereg parancsnoka, Deepak Kapoor tábornok azt nyilatkozta, hogy a harckocsik közel nyolcvan százaléka nincs felszerelve éjjellátó berendezésekkel, így nem lehet éjszakai műveleteket végrehajtani ezen eszközökkel. Továbbá hozzátette, hogy az indiai haditechnika fele már elavult, megértek már a felújításra, korszerűsítésre.

Mint arról már volt szó, az elkövetkezendő 12 évben India körülbelül 100 milliárd dollárt költ szárazföldi alakulatainak modernizálására és körülbelül ugyanennyit légierejének fejlesztésére.