Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amikor nem a győzelem a fontos…

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2008. december 5. 10:00

Sokszor mondják, hogy a sport összehozza a különböző nemzeteket. Nincs ez másként Koszovóban sem, hiszen a MH KFOR Zászlóalj által szervezett mini-tornán albánok, bosnyákok, romák, szlovének és magyarok rúgták együtt a labdát.

A koszovói második ligás focicsapat, a vitomiricai FK Behar egy barátságos meccsre hívta ki a magyar vezetésű Task Force Nimród harccsoport katonáit. Az eredetileg nagypályára tervezett összecsapás a rossz időjárás miatt elmaradt, ám a felek egy rögtönzött mini-torna keretében összemérték tudásukat egy fedett, műfüves kispályán.

„A végső győzelmet a vitomiricai gárda fiatal játékosaiból összeállított csapata szerezte meg, de itt most tényleg nem a győzelem volt a fontos. Sokkal inkább az, hogy a békefenntartó katonák egy sokkal közvetlenebb és felszabadultabb légkörben tudtak találkozni a koszovói lakossággal." – tudtuk meg Szabó Csaba főhadnagytól, az MH KFOR Zászlóalj CIMIC részlegének vezetőjétől.

A tornát követően a CIMIC részleg egy garnitúra, TF NMRÓD felirattal ellátott mezt ajándékozott a vitomiricai focicsapat játékosainak, akik egy oklevéllel köszönték meg a katonáknak a mérkőzéseket.