Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Annának segítettek az adománnyal

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 4. 9:26

Ünnepélyes keretek között adták át Miskolcon szeptember 30-án azokat az adományokat, amelyekből az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj kiképző századának állományába tartozó Takács Norbert törzsőrmester kislányának, Annának szeretnének segíteni.

20211002-adomany (2)

A hét éves kislány születési rendellenesség következtében súlyosan látássérült és ahhoz, hogy általános iskolai tanulmányait saját lakóhelyén folytatni tudja, nagyösszegű, speciális látássegítő és oktatási eszközökre van szükség.

A nemes cél érdekében szeptember 22-én Miskolc belvárosában a 10. Területvédelmi Zászlóalj katonái - a városi önkormányzat és a Supersum Alapítvány támogatásával - nagyszabású jótékonysági futást rendeztek, amelyen közel ezren futották le a 2021 méteres távot. A rendezvényen a területvédelmi ezred mellett több alakulat is képviseltette magát.

20211002-adomany (1)

A regisztrációból befolyt pénzösszegen túl Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Miskolc Holding Zrt. és a Miskolci Sportcentrum külön gyűjtéssel is hozzájárult az adomány összegéhez. Kórik Péter tartalékos őrmester pedig egy laptopot ajánlott fel, ami nagy segítséget jelent majd Anna tanulásához.

Az adomány ünnepélyes átadásán jelen volt Polyák András ezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka, Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere és Bernasconi Bús Katalin, a Supersum Alapítvány elnöke.

A felajánlásoknak köszönhetően a család most már megvásárolhatja a szükséges látásjavító eszközöket Anna oktatásához. Az adományból fennmaradó összeget a Vakok és Gyengénlátók Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének ajánlották fel, hogy másoknak is segíthessenek.

20211002-adomany (3)