Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Áttelepül a Red Arrows

Szöveg: JETfly |  2008. május 26. 9:09

A Királyi Légierő világhírű bemutató csapata, a Red Arrows elköltözik a jelenlegi Lincolnshire-ben fekvő RAF Scampton bázisról a waddingtoni támaszpontra.

Az elhatározás, hogy a Vörös Nyilak otthona egy másik repülőtéren legyen, a Királyi Légierő átfogó tanulmányának eredménye, amely szerint az új helyen olcsóbban és hatékonyabban tud üzemelni a bemutató kötelék. A csapat áthelyezését 2011 júliusáig fogják befejezni.
Királyi Légierő waddingtoni bázisa jelenleg különféle felderítőgépeknek repülőgépeknek és az MQ-9 Reaper pilótanélküli gépeknek ad otthont.

A Vörös Nyilak új bázisán felújított létesítmények várják a legendás csapatot. Régi bázisoktól (RAF Scampton) öt percnyi repülőútra költöznek, így a helyi lakosság később is élvezheti a megszokott gyakorlások csodálatos látványát.

– A Red Arrows a Királyi Légierő és Nagy-Britannia repülő nagykövete az egész világban. A mostani elhatározásunk is azt bizonyítja, mennyire fontosak nekünk. A költözés kapcsán sokat egyeztettünk a szakszervezettel is, hogy a csapat százfős kiszolgáló személyzete ne kerüljön hátrányos helyzetbe 2011-től, amikor már Waddingtonban szolgálják ki a Vörös Nyilak gépeit – nyilatkozta Bob Ainsworth védelmi miniszter.

1595876727

– RAF Scampton az otthonunk volt, mivel sok éve állomásozunk itt és köszönünk minden támogatást a helyi lakosságnak. Mi tartani fogjuk ezt az erős kapcsolatot az emberekkel és ezen területek felett gyakoroljuk majd bemutató repülő programunkat. A költözés Waddingtonba egy új fejezet a csapat történetében. Boldogok vagyunk, hogy itt dolgozhatunk majd és reméljük itt is gyorsan kialakul a jó kapcsolat a helyi lakossággal – mondta Jas Hawker, a Red Arrows parancsnoka.