Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Egyesült Államokban készülnek a brit Merlinek

Szöveg: JETfly |  2009. augusztus 27. 8:58

A Merlin helikopterek megkezdték azt a 4 hónapos kiképzést az Egyesült Államokban, mely az utolsó állomása az afganisztáni küldetésre való felkészülésnek.

Az oxfordshire-i RAF Benson légibázis Merlinjei kulcsfontosságú szerepet fognak betölteni a szárazföldi feladatok ellátásában, az Afganisztánban szolgálatot teljesítő szállítóhelikopterek kapacitását pedig 25%-kal növelik.

A Merlin Vortex nevű gyakorlat olyan különleges küldetésekre képzi ki a személyzeteket, melynek hasznát veszik majd afgán környezetben is.

A forró és magaslati viszonyok között állandó fenyegetettséggel kell szembenézniük a kiképzés napjai során.A gyakorlat helyszínén a hőmérséklet 50 fokig is emelkedhet, de éjjel is ritkán csökken 35 fok alá, ezáltal a kiképzés „forró" része adott, nem is beszélve arról, hogy a poros körülmények közti leszállás gyakorlására is remek alkalom nyílik. A magaslati kiképzés a hegyek közti változó magasságra utal, mely a forrósággal együtt arra kényszerítik a Merlineket, hogy képességeik határain teljesítsenek.