Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az EUFOR parancsnokának látogatása a ZMNE-n

Szöveg: honvedelem.hu / zmne.hu |  2011. október 20. 20:56

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának meghívására az intézményben tett látogatást október 18-án, kedden Berhard Bair vezérőrnagy, az EUFOR (European Union Force, az Európai Tanács felügyelete alatt működő nemzetközi haderő) parancsnoka.

A meghívás célja az volt, hogy az egyetem oktatói és az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjei megismerhessék a bosznia-hercegovinai EUFOR-missziót és az ALTHEA-műveletet.

A delegáció tagjait – Pearse O’Donnel alezredest és Peszt Lajos alezredest, katonai tanácsadókat – fogadta prof. dr. Padányi József mérnök ezredes, az egyetem megbízott rektora, dr. Boldizsár Gábor ezredes, megbízott katonai főigazgató, dr. Kovács László mérnök alezredes, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, valamint dr. Pohl Árpád alezredes, a Katonai Üzemeltető és Logisztikai Intézet intézetvezetője.

A látogatás programjában szerepelt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság képviselőinek, valamint az egyetem vezetőinek tájékoztató előadása a Magyar Honvédség missziós tevékenységéről, a tisztjelöltek nemzetközi gyakorlatokon való részvételéről, valamint az egyetemről és annak átalakításáról. 

1595926255
 
1595926256
 

 Szöveg és fotó: fvm