Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Vigyék tovább e nagy múltú alakulat szellemiségét”

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2011. október 20. 19:49

Nyugállományba vonulása előtt felkeresi a légierő haderőnem alakulatait Pintér Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke. A tábornok október 19-én, szerdán a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáitól köszönt el.

A november 1-jével aktív szolgálatát befejező Pintér vezérőrnagytól a győri ezred katonái nevében Kovács Ferenc mérnök ezredes búcsúzott el. Az alakulat parancsnoka rendhagyó ezredsorakozón idézte fel Pintér tábornok eredményes pályafutását, méltatta érdemeit, gratulált közel 40 éves katonai szolgálatához. A közös szolgálat emlékére Kovács ezredes egy KUB indítóállvány-makettet ajándékozott az elköszönő tábornoknak.

„Bízom abban, hogy rátekintve emlékeztetni fogja önt a közös munkákra és a légvédelmi rakéta fegyvernemre" – fogalmazott az állománygyűlésen az ezredparancsnok.

Pintér vezérőrnagy válaszbeszédében felelevenítette a győri katonákkal együtt megélt sikeres gyakorlatokat, légvédelmirakéta- éleslövészeteket, elismerve a skarlátpiros barettsapkások munkáját.

„Vigyék tovább e nagy múltú alakulat szellemiségét, köszönöm, hogy együtt szolgálhattunk!" – zárta szavait.

A leköszönő tábornokot elkísérte utódja, Sáfár Albert dandártábornok, akit a köztársasági elnök november 1-jei hatállyal nevezett ki új beosztásába.