Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ezrednél szolgáló hölgyeket köszöntötték

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2012. március 8. 14:58

A nőnap alkalmából rendezett belső ünnepségen az ezred „kiscsillagjainak” verses-zenés műsorával köszöntötték az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred hölgytagjait.

Szép számban jelentek meg az alakulatnál dolgozó katonanők és közalkalmazottak az ezred művelődési otthonában, ahol vezetőtársai jelenlétében Kovács Ferenc mérnök ezredes, parancsnok köszöntötte a hölgyeket.

1595932519
Kéri János Nőnapi köszöntő című versével indult a műsor, melyet Marcsa György közalkalmazott tolmácsolásában hallhattunk. Majd Fegyveres László alezredes, az ezred törzsfőnöke mondott ünnepi beszédet. Az üdvözlő soroknak személyes vonatkozása is volt: „Pályakezdésem idején elvétve találhattunk nőket a hadseregben, ami mára jelentősen megváltozott" – emelte ki Fegyveres alezredes. – „Hiszen a követelményeknek megfelelő jelentkezők soraiban egyre növekvő számban vannak jelen a hölgyek. Remekül állnak helyt a katonai élet minden területén, a szolgálatok során, számosan kiválóak a sport terén, sőt előadóművészként  – táncosokként, versmondókként – bontogatják képességeiket. Velük válnak színesebbé a mindennapjaink. A katonalányok fejébe, gondolataiba nem láthatok bele, miért vállalják a katonai szolgálattal járó nehézségeket" – tette hozzá a törzsfőnök –, „de az Afganisztánban terrortámadás során hősi halált halt tatai kollégánk, Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy hősiessége szomorú példáján át érezzük, hogy minden katonanő tisztában van esküje «életem árán is megvédem» sorának súlyával."

A hölgyeket éltető, elismerő gondolatok után egy újabb Marcsa György-szavalat, majd egy hangulatos, zenés műsor következett. A Magyar Honvédség 2011. évi „Lehet egy csillaggal több?!"  tehetségkutatójának eredményes győri versenyzői, Kasza László zászlós és Demeter Ottó főtörzsőrmester népszerű pop-rock és musicalslágerekkel szórakoztatták a hölgyeket, akik a végén vastapssal jutalmazták kollégáikat.

Fotók: A szerző felvételei