Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Ohio-i Nemzeti Gárda parancsnok Szentendrén

Szöveg: VJ |  2008. szeptember 12. 7:56

Greg Wayt vezérőrnagy az Ohio-i Nemzeti Gárda parancsnoka és kísérete hivatalos látogatást tett a MH Központi Kiképző Bázison, Szentendrén. A delegáció fogadását követő rövid személyes megbeszélés után megkezdődött a plenáris tárgyalás. Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, az MH KKB parancsnoka ismertette a kiképző bázis alaprendeltetéséből adódó feladatokat, kiemelve az soron levő alapkiképzés újszerű megoldásait.

Ennek lényege, hogy a ZMNE-re és a KPTSZI-re felvett hallgatók, valamint a szerződéses legénységi állomány egységes követelmények és elvárások alapján készülhessen fel, ideiglenesen létrehozott kiképző zászlóalj kötelékben hajtják végre a három hónapos alapkiképzést.

A tájékoztató végén a parancsnok ismertette a bázis nemzetközi kapcsolatrendszerét, vázolta az elkövetkezendő hónapokban sorra kerülő nemzetközi vonatkozású rendezvényeket.

Ezek közül kiemelte az októberi NATO munkacsoportülést, a Nápolyi Összhaderőnemi Parancsnokság által koordinált Mozgó Oktató Csoport tiszthelyettes továbbképzését és külön hangsúlyozta a novemberre tervezett házilag készített robbanószerkezetek elleni szemináriumot, aminek a NATO illetékes parancsnokságával közös szervezésben Szentendre ad otthont.

A rövid, de tartalmas látogatás laktanya bejárással, a kiképzési és sportlétesítmények megtekintésével, majd a legénységi étkezdében elfogyasztott ebéddel ért véget.

1595880013