Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött a majd egy hónapos Bevetési Irány

Szöveg: Marics Ildikó |  2008. október 9. 6:00

Közel 2000 katona részvételével, mintegy 400 harci technikai eszköz bevonásával és egy hónapos kemény munka után október 8-án befejeződött a Bevetési Irány 2008 elnevezésű, éleslövészettel egybekötött gyakorlat.

A záró rendezvényen Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke nagyra értékelte az elmúlt hetek munkáját és gratulált a végrehajtó állománynak. Mint mondta, meggyőződött a csapatok összekovácsoltságáról, a harceljárások ismeretéről, a fegyverek és harci eszközök kezelésének készségéről. Szót ejtett arról is, hogy tanúbizonyságot kapott a haderő által végzett munkáról, az elért eredményekről, az új képességekről és a technikai eszközök fejlesztéséről.
A 2008-ban beállított és gyakorolni kívánt helyzetek középpontjába ezúttal a zászlóaljharccsoport tevékenységét helyezték, ugyanis ők képezik alapját mind az országvédelmi, mind a NATO- nak felajánlott képességeknek.

A „Bevetési Irány 2008" gyakorlat kihívás és lehetőség volt a különböző fegyvernemeknek és szakcsoportoknak, akik igazolták rátermettségüket és felkészültségüket.

Tömböl László mérnök altábornagy az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka sikeresre értékelte a „Bevetési Irány 2008" gyakorlatot. Mint mondta, a begyakorlás alatt a katonák számot adtak az alaprendeltetésből adódó feladatok parancsnoki és törzsvezetési gyakorlatok végrehajtásáról.
Havril András vezérezredes a HM HVK főnöke, valamint Tömböl László altábornagy az MH ÖHP parancsnoka elismeréseket adott át a gyakorlaton kiválóan teljesítőknek.

1595880710
 

1595880711
 

Fotó: Bödő Viktória