Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött az átadás-átvétel Szarajevóban

Szöveg: kormany.hu |  2012. január 25. 14:23

Befejezéséhez érkezett az EUFOR ALTHEA-műveletben részt vevő MH EUFOR Kontingens kilencedik váltásának külszolgálata. Január 24-én, kedden a kilencedik és a tizedik váltás parancsnokai – Kiss Szabolcs alezredes és Papp Tamás alezredes – a szarajevói Butmir táborban aláírták a főjegyzőkönyvet, s ezzel hivatalosan is megtörtént a kontingensparancsnoki beosztás átadás-átvétele.

Papp alezredes elmondta: a zökkenőmentes végrehajtást az is segítette, hogy a papírmunkát sikerült jól előkészíteni. Az átadás-átvételre rendelkezésre álló – feszített – két hét során az anyagi készletek, az okmányok és a beosztások átadásán kívül a kilencedik váltás katonái megszerzett tapasztalataikat is megosztották az újonnan érkezett állománnyal.

Az új parancsnok hozzátette: a továbbiakban elvárja a tizedik váltás állományától a feszes és pontos feladat-végrehajtást, hogy ezzel is a Magyar Honvédség, illetve az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hírnevét öregbítsék.

1595930480

 (MH EUFOR)