Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevonulás és vizsga Szentendrén

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. október 27. 14:13

A MH Központi Kiképző Bázis évente több alkalommal készíti fel a nem katonai oktatási intézményben végzett, de már rendszerben lévő tiszthelyetteseket beosztásuk betöltésére. A 6 hetes tanfolyamrendszerű kiképzés során a katonák elsajátítják a kiképzési programban szereplő legalapvetőbb ismereteket.

Október 26-án 170 nem katonai oktatási intézményben végzett tiszthelyettes érkezett Szentendrére. Ez alkalommal minden alakulatnál először nyílt lehetőség arra, hogy a beiskolázandó katonáknak előzetesen különböző időtartamú felkészítést

1595892911
tartsanak, melynek eredményeképpen a beérkező tiszthelyettesek közül 86-an elméleti és gyakorlati tudásszint felmérésen vettek részt, így teljesítették a kibocsátás feltételeit.

A vizsga során- amely követelményrendszerét tekintve megegyezik a 6 hetes felkészítés záróvizsgájával- nyolc különböző (híradó, műszaki, egészségügyi, vegyivédelmi, általános harcászat, tereptan ismeretek, alaki- és lőkiképzés) helyszínen adtak számot elméleti és gyakorlati tudásukról. A katonák előzetes felkészítésének egyik legfőbb előnye, hogy a sikeres vizsgát követően azonnal visszatérhetnek beosztásukhoz, ezáltal alakulataiknál nem kell nélkülözni munkájukat.

Azok a nem katonai oktatási intézményben végzett tiszthelyettesek, akik nem vizsgáztak október 26-án, megkezdték hat hétig tartó felkészülésüket Szentendrén.

 

1595892911
 

1595892912