Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bombák földjén – Velencén

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. július 5. 16:22

Hatástalanított robbanószerek és tűzszerészrobot – július 5-én, csütörtökön ezekkel az eszközökkel találkozhattak azok az érdeklődők, akik a velencei EFOTT Fesztivál harmadik napján ellátogattak a HM Sajtóiroda és a Zrínyi Média Kft. munkatársai által üzemeltetett Seregnyi lehetőség pontjához. A közel negyvenfokos kánikula ellenére több száz látogató volt kíváncsi a Magyar Honvédség sátránál zajló mai programokra.

1595938284
Az elviselhetetlen hőség már „hajnali" fél nyolckor kikergette a fesztiválozókat a sátraikból. A délelőtt a legtöbbek számára a strandon vagy az óriásventilátorokkal felszerelt sátrak padlóján az „éledezéssel" telt. Késő délelőttre azonban újra felélénkült a tömeg, és egyre nagyobb sor alakult ki a Magyar Honvédség sátránál, azaz a Seregnyi lehetőség pontjánál is.

Július 5-én, csütörtökön az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred mutatkozott be az EFOTT-on; reggel megérkeztek a statikus bemutató „főszereplői", a hatástalanított robbanóeszközök, és a tűzszerészrobot is legördült a Magyar Honvédség tűzszerész feliratú UNIMOG tehergépkocsi rakodóteréből. A fesztiválozók már vígan lövöldöztek a lézerpuskával és játszottak a repülőgép-szimulátorral, miközben a „nap sztárja", azaz a robot és a kezelője még a háttérben készülődött a „fellépésre".

Mint egy héttel ezelőtt a soproni VOLT Fesztiválon, a tűzszerészrobot ezen a napon a Velencei-tó partján is elbűvölte a közönséget. A látogatók számára nagy élmény volt, hogy kezet fogott, pacsit adott vagy éppen táncolt velük…

A Seregnyi lehetőség pontja július 6-án, pénteken közelharc-bemutatóval vár mindenkit a missziós napon.

1595938284
 
1595938284
 

 Fotó: Szecsey István