Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brazil fejlesztésű szállítógép kerülhet az USA légierejébe

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. július 13. 15:54

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó vállalat felajánlja az Egyesült Államok légierejének a brazil fejlesztésű KC–390-es szállítógépet – írja a Jane’s. Mint ismeretes, az USA is jelentősen csökkenti a védelmi kiadásait, így ez az új fegyverek, haditechnikai eszközök, beleértve a szállítógépek beszerzését is érinti.

„Fogunk-e KC–390-eseket eladni az Egyesült Államoknak? Én úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő 12 hónap alatt még sok kérdést meg kell vitatni, ezért még nem lehet ezt pontosan tudni. Minden országnak szüksége van teherszállító repülőgépekre. Úgy gondolom, és bízom benne, hogy az USA légiereje érdeklődni fog a KC–390-es után"– nyilatkozta Chris Chadwick, a Boeing katonai repülőgépeket gyártó részlegének elnöke.

Mint ismeretes, az amerikai Boeing és a brazil Embraer vállalat 2012 júniusában egy együttműködési szerződést írt alá, tehát a jövőben a Boeing is besegít majd a KC–390-es teherszállító repülőgép fejlesztésébe. Tervek szerint a KC–390-es első repülésére 2014-ben kerülhet sor.