Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Budapesti nyugállományú katonák látogattak Győrbe

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit |  2011. november 2. 15:38

„Gratulálunk a parancsnok úrnak, a vezetőknek és az itt szolgáló állománynak az elért eredményekhez, a gyönyörűen rendezett, karbantartott laktanyához, és legfőképpen ahhoz az elhivatottsághoz, ahogy a hagyományaikat ápolják” – ezekkel a szavakkal összegezték a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél tett látogatásukat a Magyar Honvédség Budapesti Nyugállományúak Klubja Összfegyvernemi Tagozatának tagjai.

1595926843
Az október utolsó hetében az alakulathoz látogató budapesti nyugdíjasok között volt, aki csak néhány éve fejezte be aktív szolgálatát, de többségük olyan katona, akit 50-60 évvel ezelőtt avattak tiszté. Sokan közülük szolgálati útjaik során már jártak a győri laktanyában: ők mind elismeréssel szóltak az elmúlt években, évtizedben bekövetkezett pozitív változásokról. Ahogy fogalmaztak, az ezred felkeresésével arra is kíváncsiak voltak, hogy az Arrabonások mit hagytak-hagynak örökül az utókor, a következő generáció számára.

A katonákat és hozzátartozóikat Könczöl Ferenc alezredes,  parancsnokhelyettes fogadta, aki részletes előadást tartott az ezred rendeltetéséről, történetéről, felépítéséről és működéséről. Kitért az elmúlt évek fő feladataira, valamint az alakulat előtt álló kihívásokra is.

A vendégek ezt követően megismerkedhettek az ezrednél folyó hagyományápolással: először a művelődési otthonban keresték fel a csapatmúzeumot, ahol a jogelőd alakulatok hagyatékait tanulmányozhatták, majd a múltidézés a néhány évvel ezelőtt kialakított Kőrösi Sándor főhadnagy-, valamint Borbála-emlékszobák megtekintésével folytatódott.

A kirándulás győri városnézéssel zárult.