Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Büszke rátok Magyarország!

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldala |  2024. augusztus 13. 16:47

„Nem tudom, ki, hogy van vele, de ma reggel önkéntelenül is bekapcsoltam a tévét, ahogy ezt tettem az elmúlt hetekben jó párszor. És miközben épp az olimpia ismétlését néztem, ahogy Gulyás Michelle robog a cél felé és szerzi meg Magyarország újabb, hatodik aranyérmét, kétszeresen is elfogott a büszkeség érzése” – írta közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, augusztus 13-án.

olimpia1

Az ötkarikás játékokra visszatekintő posztjában a honvédelmi miniszter azt írta: a több mint 180 magyar sportolónak – köztük 23 katonasportolónak – lezárult egy fontos szakasz az életében.

olimpia10

„Hosszú évek, évtizedek kemény munkájának az eredményét láthattuk a pályán, a páston, a küzdőtéren vagy éppen a Szajnában. Nekünk a jéghegy csúcsa, a siker, a csillogás ünneplése jutott, ugyanakkor ezek a sportolók lemondásokkal teli, vért és verejtéket sem nélkülöző, küzdelmes időszakon vannak túl. Épp ezért minden, az olimpiára kijutott sportolónk megérdemli a meghajlást, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, méltó képviselői hazánknak! De büszke vagyok arra is, amit a nemzetek közötti versenyben elértünk” – fogalmazott.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf leszögezte: Magyarország sportnagyhatalom! Európában a hatodik legsikeresebbek vagyunk, Közép-Európában magasan előzünk mindenkit! Olyan európai országokat tudhatunk magunk mögött, mint Spanyolország, Svédország, Belgium, vagy a környező országok mindegyikét, beleértve például Romániát vagy Szerbiát.

„Lakosságarányosan az aranyérmek számát figyelembe véve a párizsi olimpián a TOP 10 nemzet között vagyunk (8. hely), míg az összes eddigi nyári olimpiát figyelembe véve a második helyen vagyunk! Köszönet minden sportolónak, edzőiknek, segítő szakembereknek, büszkék vagyunk rátok! És ne feledjük, augusztus 28-án startol a paralimpia, közel 40 magyar sportolóval. Hajrá, magyarok!” – zárta bejegyzését a honvédelmi tárca vezetője.