Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

CISM Day Run – Futás a békéért

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. február 18. 7:36

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) 1948. február 18-án alakult meg azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a nemzetek hadseregei között. 2006 óta a CISM tagországok katonái, honvédelmi alkalmazottai közös futással ünneplik meg az évfordulót, amelyhez a Magyar Honvédség 2015-ben csatlakozott. (Cikkünket folyamatosan frissítjük!)

Debrecen

A Nemzetközi Katonai Sporttanács 2006 óta minden év februárjában megrendezi a CISM Day Run elnevezésű futónapot a tagországok részvételével. Idén az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár állományával közösen teljesítette a kitűzött távot az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, az MH Egészségügyi Központ debreceni telephely és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ állománya is.

Szöveg: Madura János törzsőrmester
Fotók: Somogyi András főtörzsőrmester, Csernai Tamás törzsőrmester és a szerző felvételei

* * *


MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár


Az újonnan megalakult MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár dandárfutás keretein belül tartotta meg az évenkénti CISM-futónapot februárban. Molnár Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka vezetésével több mint 450 katona futotta le a szokásos, havi rendszeres „laktanyakört” Hódmezővásárhelyen.

Idén az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és a 12. Hadkiegészítő és Toborzó Központ szegedi csoportjai, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanárai és kadétjai, illetve az MH Egészségügyi Központ katonái szép számmal csatlakoztak az alakulat által szervezett futáshoz.

Szöveg és fotó: Szemenyei Ákos szakaszvezető

* * *


MH Béketámogató Kiképző Központ


Az MH Béketámogató Kiképző Központ katonái is részt vettek a CISM Day Run elnevezésű sporteseményen február 17-én. A Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) 1948-ban ezen a napon alakult meg azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a nemzetek hadseregei között. 2006 óta a CISM tagországok katonái közös futással ünneplik meg az évfordulót, amelyhez a Magyar Honvédség 2015-ben csatlakozott.

Szöveg és fotó: Kelemen Ilona

* * *


MH 47. Bázisrepülőtér

A CISM Day Run üzenete a béke és az összefogás, valamint a sport és az egészséges életmód jelentőségének hangsúlyozása a katonai hivatás ellátása során.

A Magyar Honvédség 2015-ben csatlakozott a világméretű kezdeményezéshez, így az MH 47. Bázisrepülőtér is kilencedik éve szervezi meg a futóeseményét. A pápai katonai szervezet február 17-én, a délelőtti órákban tartotta meg a rendezvényt, amelyen katonák, honvédelmi alkalmazottak és helyi középiskolások egyaránt részt vettek. Egy közös bemelegítést követően több mint kétszázan futottak le 2000, illetve 3200 métert a bázis területén, köztük a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium kadétjai és kísérő tanárai. 

Szöveg: Pelsőci Miklós őrnagy
Fotó: Bálint Ferenc főhadnagy

* * *


MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) emlékfutásán a békéért futottak az újonnan megalakult MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred katonái, február 17-én. A futás célja, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a nemzetek hadseregei között. A futáshoz csatlakoztak mind a székesfehérvári, mind a budapesti telephelyen lévő katonák is.

Székesfehérváron két csoportra bontva teljesítették a katonák a távot. Reggel a törzs személyi állománya, huszonegy fővel, az Alba Regia laktanyában csatlakozott a település többi alakulatához. A végrehajtó állomány (108 fő) pedig jelenleg a Bíbor Kristály 2023 elnevezésű ABV (atom, biológiai és vegyi) védelmi gyakorlaton vesz részt. Ők a délelőtt folyamán egyenruhában, a Nagysándor József laktanyában futották le a 2,8 kilometeres távot.

Szöveg és fotó: Rábel Mónika Eszter főhadnagy

* * *


MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

A béke és a barátság jegyében futottak az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred katonái február 17-én.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács 1948. február 18-tól kezdve minden évben a „CISM – International Day of Military Sports” sporteseménnyel ünnepli megalakulásának évfordulóját, kihangsúlyozva a sport jelentőségét a katonai hivatás ellátása során. Idén százharminchat tagország katonái, a hazai és nemzetközi sportszervezetekkel karöltve, a civil társadalom tagjainak bevonásával futottak, világszerte összesen több százezren, a békéért. Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred katonái pedig ismét csatlakoztak és teljesítették is ezt a kihívást. Két helyszínen – az Irinyi János laktanya közelében és az MH Hadikikötő területén – futottak az ezred katonái együtt, kötelékekben. A folyamőr állományt külön motiválta, hogy a Honvéd Kadét Programban résztvevő, Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Magyar Hajózási Technikum diákjaival közösen teljesítette a meghatározott távot.

Szöveg és fotó: Pálfi Flóra hadnagy

* * *

Székesfehérvár

Gacsal János ezredes, az MH Szárazföldi Parancsnokság Kiképzési Főnökség főnöke vezetésével, az újonnan megalakult parancsnokság állománya első alkalommal vett részt a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) megalakulásának 75. évfordulója alkalmából megrendezett CISM Day Run sportrendezvényen Székesfehérváron.

Többéves hagyomány, hogy a helyőrségben működő katonai szervezetek együtt, közösen vesznek részt a születésnapi futónapon. Február 17-én, kiváló időjárási körülmények között, a helyőrségi katonazenekar lelkesítő zenei közreműködésével, 272 magyar és külföldi katona, honvédelmi alkalmazott és kadétiskolás fiatal tette meg a 2400 méteres távot a székesfehérvári laktanyában.

A szárazföldi csapatot vezető Gacsal János ezredes elmondta: „öröm és büszkeség, hogy itt, Székesfehérváron hazai és nemzetközi színekben is képviseltetik magukat a városban települő katonai szervezetek, és itt vannak velünk a honvédelem ügyét felvállaló fiatalok, és sportszervezetek képviselői is. A mai nap nem verseny. Nem az egyéni megmérettetés a cél, hanem a hazai és a nemzetközi katonaközösség erejének, összetartozásának demonstrálása. Együtt futunk a barátságért, az összetartozásért és a békéért.”

Szöveg: MH SZFP
Fotó: Dömsödi Richárd

* * *


Szentendre

Közel kétszázan csatlakoztak a CISM Day Run elnevezésű futónaphoz a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségében, a Görgey Artúr laktanyában, február 17-én. A sporteseményen dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP) parancsnoka és Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka is részt vett.

„A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít” – kezdte beszédét Ernest Hemingway idézetével Sticz László vezérőrnagy, majd hozzátette: a Magyar Honvédség képességei a high-tech eszközökből és a jól felkészített, modern felfogású katonákból állnak. „A sport elengedhetetlen ahhoz, hogy a Magyar Honvédségnek olyan katonái legyenek, akik nemcsak bátrak és elkötelezettek, hanem fizikailag is kiválóan felkészültek” – mondta a vezérőrnagy, majd felhívta az állomány figyelmét a „Challenge Accepted” kezdeményezéshez, amelyet a 175 éves Magyar Honvédség megünneplésére hirdettek. A futó kihíváson bárki részt vehet, aki – egyénileg vagy maximum négyfős csapatban – vállalja, hogy lefut 175 kilométert.

A pénteki napon megtartott „Futás a békéért” elnevezésű sporteseményen a laktanyában egyszerre futott az MH Altiszti Akadémia, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság, az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ, az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság, valamint az MH Altiszti Akadémia szolnoki telephelyén lévő Repülő Altiszti Oktatási Osztály jónéhány katonája is. Az eseményhez kadétok is csatlakoztak.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) a „CISM – International Day of Military Sports” rendezvénnyel ünnepli minden évben az 1948. február 18-i megalakulásának évfordulóját, melynek keretében a tagországok katonái világszerte több százezren egy napon futnak.

Szöveg: Takács Vivien
Fotó: Szováthy Kinga

* * *


MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár

Székesfehérvár Helyőrség katonai szervezetei közt az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár állománya is csatlakozott a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) megalakulásának 75. évfordulója alkalmából megrendezett CISM Day Run emlékfutáshoz. A sporteseményen a közös élmény, a béke, a nemzetközi összefogás, valamint a sportbarátság és az egészséges életmód ügyéért futnak a résztvevők.

A rendezvényt Szloszjár Balázs dandártábornok, a HVK Hadműveleti Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese nyitotta meg és köszöntötte az állományt, majd útmutatása alapján kezdték meg a bemelegítő gyakorlatokat és a futást. Az Alba Regia laktanya alakulóteréről indulva, Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar zenei alájátszása mellett, közel háromszáz katona, honvédelmi alkalmazott és székesfehérvári kadét két laktanyakörben, 2 400 méteres távot teljesített.

A sporteseményen az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár mellett az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, az MH Szárazföldi Parancsnokság, az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság, az HQ MND-C, az NFIU HUN, a DCM-E katonái, honvédelmi alkalmazottai, továbbá a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kadétjai is részt vettek..

Szöveg: Gyimóthy Levente
Fotó: Dömsödi Richárd

* * *


MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság

Az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP) állománya több helyszínen futott a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) megalakulásának emléknapján. A 75 éve alakult szervezet célja, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a nemzetek között. 2006 óta a CISM tagországok katonái és honvédelmi alkalmazottai közös futással ünneplik az évfordulót. Ehhez a kezdeményezéshez a Magyar Honvédség 2015-ben csatlakozott.

A CISM Day Run alkalmából a fővárosban a Budapesti Honvéd Sportegyesület pályáján szervezett központi rendezvényen dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH HTP parancsnoka mondott beszédet. A Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson a Hungária körúton szolgálatot teljesítő állomány futott, a szentendrei Görgey laktanyában pedig a helyőrség alakulataival közösen emlékeztek a Nemzetközi Katonai Sporttanács megalakulásának évfordulójára.

A Bocskai István Református Oktatási Központ mintegy negyven diákja, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) megalakulásának emléknapján, február 18-án teljesítette az évforduló alkalmából hirdetett emlékfutást. Dr. Papp Kornél, a halásztelki intézmény főigazgatója meghívására a futáshoz csatlakozott dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH HTP parancsnoka és Kovács Róbert törzszászlós, vezénylőzászlós, akik a Honvéd Kadét Programban részt vevő kadétok, valamint a rendészeti szakirányon tanuló diákokkal közösen teljesítették a 3200 méteres távot.

Szöveg: MH HTP
Fotó: Dévényi Veronika

* * *


MH Anyagellátó Raktárbázis

A CISM Day Run elnevezésű programhoz február 17-én reggel lelkesen csatlakozott az MH Anyagellátó Raktárbázis Budapest, XVI. kerületi parancsnokságának állománya, velük egyidőben pedig az alakulathoz tartozó vidéki bázisparancsnokságok és helyőrségek dolgozói is.

A fakultatív teljesítésre meghatározott három távra Hetényegyháza, Pusztavacs, Tápiószecsői, Táborfalva, Gödöllő, Nyírtelek, Kecskeméti Egységek telephelyei, valamint a veszprémi Központi Raktár dolgozói, az Újszász utcai laktanya személyi állományából pedig közel ötven katona és honvédelmi alkalmazott vállalkozott. Az objektumok széttagoltsága miatt, jóllehet térben külön, azonban időben egyszerre rajtolt összesen közel kétszáz anyagellátós dolgozó, hogy aktív jelenlétükkel egységesen támogassák a nagymúltú törekvést.

A változatoság jegyében új helyszínen hajtotta végre a futást az Újszász utcai parancsnokság csapata, ugyanis idén a kerület központjának számító Erzsébetligeti sportpályán vonultak fel a résztvevők. A kiemelt sportalkalmat megnyitó Kiss Zoltán alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka ismertette a program múltját és célkitűzését. A csapat rajtoltatását követően ő maga is lefutotta az általa kitűzött hat kilométeres távot.

Szöveg: Prodán András hadnagy
Fotó: MH ARB

* * *


MH Klapka György 1. Páncélosdandár

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) 2006 óta minden év februárjában megrendezi a CISM Day Run elnevezésű emlékfutását a tagországok részvételével. A katonaélet fontos alappilérei a mentális és a fizikai egészség. Mindkettő fenntartásában szerepet játszik a sport, így az emlékfutás nemcsak a Nemzetközi Sporttanács alapítását, valamint a béke és a nemzetközi összefogás eszméjének fontosságát hangsúlyozza, hanem az egészséges életmód népszerűsítését is előtérbe helyezi.

Tata város szívében, az Öreg-tó partján az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái, valamint a Tatán települt Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport (eVA BG HUN) magyar és külföldi katonái idén is csatlakoztak az eseményhez. A dandár katonáival közös alakzatban a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelem munkatársai is teljesítették a négy kilométeres távot.

A futáson részt vettek még a Kempelen Farkas Képesség és Tehetségfejlesztő Alapítványi Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a TSZC Bláthy Ottó Technikum Szakképző Iskola és Kollégium kadétprogramos diákjai, továbbá az Eötvös József Gimnázium és Kollégium növendékei is.

Szöveg és fotó: MH Klapka György 1. Páncélosdandár

* * *

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

A nemzetközi „CISM Day Run – Futás a békéért” elnevezésű futónaphoz kapcsolódva tartották meg MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár február havi dandárfutását a Petőfi Sándor laktanyában. A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) 1948. február 18-án alakult meg azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a nemzetek hadseregei között. 2006 óta a CISM tagországok katonái, honvédelmi alkalmazottai közös futással ünneplik meg az évfordulót, amelyhez a Magyar Honvédség 2015-ben csatlakozott. 

Szöveg: MH BHD

Fotó: Bankó József

* * *

MH 1. Területvédelmi Ezred

A „Béke és barátság a sporton keresztül!” jelmondat égisze alatt idén az MH 1. Területvédelmi Ezred (MH 1. TVE) katonái is közös futással emlékeztek a Nemzetközi Katonai Sporttanács megalakulására. Az MH 1. TVE gödöllői székhelyén, a futás előtti átmozgatáshoz február 17-én délelőtt húsz katona mellett ötven, a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolából érkezett diák, valamint az őket kísérő hat instruktor is felsorakozott.

Az eseményen részt vevő honvéd kadétokat és kísérőiket Soós Lajos főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa köszöntötte, majd az általa vezényelt alapos bemelegítést követően együtt futották le a bázis területén kijelölt útvonalon a 2800 méteres távot. A futást rövid nyújtás, majd az ezrednél rendszeresített felszerelési tárgyak interaktív bemutatója követte.

A nap végén Soós Lajos főtörzszászlós megköszönte a Bocskai István Református Oktatási Központ, a Budapesti Műszaki Komplex SZC Weiss Manfréd Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Csonka János Technikum és Szakképző Iskola, a Budapest Gépészeti Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Szakgimnázium, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László Szakgimnázium és Szakiskola, valamint a Zrínyi Miklós Gimnázium részvételét. 

Szöveg: Nagy András tartalékos törzsőrmester

Fotó: Máy Adrienn tartalékos százados

* * *

Kaposvár

Közösen futott a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred, valamint a Magyar Honvédség 5. Területvédelmi Ezred állománya a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire) által szervezett futónapon, melynek a kaposvári Táncsics laktanya adott otthont.

A rendezvényen megjelenteket Fehér Ferenc őrnagy az ellátóezred megbízott parancsnoka köszöntötte, ahol a kaposvári Helyőrségi Zenekar is közreműködött. A megnyitót követő alapos bemelegítés után mindenki sikeresen teljesítette a 2000 méteres távot. Az alakulat 412 katonájával és 22 honvédelmi alkalmazottjával futott, a Honvéd Kadét Programban résztvevő Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakközépiskola 47 kadétja is.

A Magyar Honvédség 5. Területvédelmi Ezred és három zászlóaljának katonái különböző helyszíneken teljesítették a távokat. Az ezredtörzs és a szintén kaposvári székhelyű 44. Területvédelmi Zászlóalj 28 katonája és a Kaposvári SZC Eötvös Lorán Műszaki Technikum és Kollégium 30 kadétja csatlakozott az Ellátóezred rendezvényhez.

A Területvédelmi Ezred 48. Területvédelmi Zászlóalj szervezésében, Zala vármegyében két helyszínen, Zalaegerszegen és Nagykanizsán közel 100 diák részvételével futottak a katonák. Baranya vármegyében az 52. Területvédelmi Zászlóalj lebonyolításával négy helyszínen Pécsen, Siklóson, Pécsváradon és Mohácson összesen 387 kadét bevonásával vágott neki a kijelölt távnak a 30 fős katona állomány. 

Szöveg és fotó: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester

* * *

MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság

Várpalotán az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság állománya idén is csatalakozott a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) „Futás a békéért” rendezvényéhez.

A személyi állomány a várpalotai Kossuth laktanyában teljesítette a távot. A közös futáshoz csatlakozott a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium két kadétosztálya is.

A bemelegítést megelőzően Pálmai Árpád alezredes, parancsnokhelyettes emlékezett meg a sportesemény fontosságáról: „Az esemény fő célja, hogy kihangsúlyozzuk a sport jelentőségét a katonai hivatás során, összehozva a sport iránt elkötelezett hazai és nemzetközi sportszervezeteket és szövetségeket”.

Szöveg: MH BG Csapatgyakorlótér Parancsnokság

Fotó: Pintér László

* * *

MH 7. Területvédelmi Ezred

A béke jegyében országszerte kötelékfutást teljesítettek a Magyar Honvédség tagjai, az eseményből az MH 7. Területvédelmi Ezred katonái is kivették részüket, a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolásokkal együtt.

Az MH 7. Területvédelmi Ezred három vármegye – Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas – bevonásával vett részt a kötelékfutáson. A 19. Területvédelmi Zászlóalj állományához csatlakoztak a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum és a mezőörsi Magyar Műhely Általános Művelődési Központ kadét diákjai, így több mint 120 fő vett részt a közös bemelegítésen és a kötelékfutáson a Bercsényi ligetben.

A 83. Területvédelmi Zászlóalj Szombathelyen, a Csónakázó-tó környezetében találkozott a futáson résztvevő közel száz fővel. A létszámot itt is növelték a kadétok, akik a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumból és a Savaria Technikum rendészeti szakáról érkeztek, hogy közösen vágjanak neki a 3000 méteres távnak.

A 31. Területvédelmi Zászlóalj húsz katonával képviseltette magát Veszprémből és Várpalotáról, s a kötelékfutáson elindultak a társszervektől érkezők is: jöttek a békéért futni rendőrök, tűzoltók, a NAV és a büntetésvégrehajtás munkatársai, kiegészülve a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákokkal. 

Szerző: Havassy Anna Katalin főtörzsőrmester

Fotó: MH 7. Területvédelmi Ezred és Ács Tamás

* * *

MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) „Futás a békéért” éves eseményén a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred katonái 2023-ban is több helyszínen futottak.

Az alakulat ezredtörzse és az 5. Területvédelmi Zászlóalj katonái Nyíregyházán a Bujtosi-tó partján mintegy száz fő részvételével teljesítették a futást. Csatlakoztak hozzájuk a Honvéd Kadét Programban (HKP) részt vevő helyi iskolák kadétjai is, akik a rendezvény végén emléklapot vehettek át Czill István alezredestől, az alakulat parancsok-helyettesétől.

Miskolcon a 10. Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos állománya a Népkert Futópályán futott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda katonáival, valamint négy, a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskola diákjaival együtt. Az egybegyűlteket Molnár Sándor százados, a zászlóalj megbízott törzsfőnöke üdvözölte, majd a közös bemelegítés után Nagy László főtörzsőrmester, honvédelmi nevelési referens vezetésével indult el a több mint ötven fős csapat.

A debreceni székhelyű 3. Területvédelmi Zászlóalj katonái Nyíradonyban, a Nyíradonyi Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Középiskola és Kollégium kadétjaival és rendvédelmi szakos tanulóival közösen futották le a meghatározott távot.

Az esemény fő célja volt, hogy kiemeljék a sport jelentőségét a katonai hivatás ellátása során, összehozva a sport iránt elkötelezett szervezeteket és a civil társadalmat, a „Béke és barátság a sporton keresztül!” jelmondat égisze alatt.

 

Szerző: Szidor Viktória hadnagy, Guczi Emese zászlós

Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós, Guczi Emese tartalékos zászlós, Cséti Máté tartalékos őrmester

Címkéksport
Kapcsolódó cikkek
cism_bhse_index

Sporttal ünnepelt évforduló

2023. február 17. 16:18