Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civilek vesztették életüket egy NATO-támadásban Bregában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. május 14. 14:26

A líbiai tv-állomások szerint legkevesebb tizenhat civil vesztette életét a NATO egyik légicsapásában a kelet-líbiai Bregában, amely a kormányerők kezén van. A május 13-ra, péntekre virradóra végrehajtott támadásról az al-Líbíja és az al-Dzsamahiríja állami televíziók adtak hírt, s mindkét állomás egyaránt 16-ban adta meg a halálos áldozatok számát, amelyet független források egyelőre nem erősítettek meg.

Musza Ibrahim kormányszóvivő szerint tizenegy muzulmán papot ért álmában a halál a hajnali támadás során. További ötven ember megsebesült, közülük öt állapota válságos – fűzte hozzá Ibrahim.

A NATO harci gépei április 1-jén tévedésből kilenc felkelőt és négy civilt öltek meg Brega kikötőjétől keletre, majd hat nappal később egy újabb célt tévesztett támadás négy ember életébe került Brega és Adzsdábíja között.

A NATO március végén vette át az irányítást a nemzetközi koalíció légi műveletei fölött, amelyek célja, hogy megakadályozzák a civilek elleni erőszakcselekményeket, és érvényt szerezzenek az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt légtérzárnak.

CímkékENSZNATO