Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap a Karszt-tónál

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 2. 15:32

Május 31-én rendezték meg az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred családi napját, a Várpalota melletti, csodálatos természeti környezetben fekvő Karszt-tónál.

Idén is csaknem félezren vettek részt – gyermekek, fiatalok és idősebbek – a különböző programokon. A horgászversenybe benevezettek már kora reggel megérkeztek a helyszínre, megkezdték az előkészületeket, és 8 órakor dudaszóra bedobták a horgokat.

Délelőtt lángra lobbantak a tüzek, alegységek közti gulyás-főzőverseny zajlott.

Nagy sikert aratott a gyerekek körében az arcfestés, a játékos ugrálóvárak, a kézműves foglalkozások, és a pancsoló. Lehetőség volt kipróbálni a quadot, a paint ball-t, a strandfocit és a lovaglást. Repülő-, és hajómodell, valamint búvárbemutatók színesítették a nap programját. Egy órakor megérkezett az elmaradhatatlan babgulyás, és a finom meggyes, mákos rétes, amelyet a résztvevők jóízűen elfogyasztottak. Délután a horgász és főzőverseny szereplői, már izgatottan várták a zsűri ünnepélyes eredményhirdetését.

A gulyásverseny díjazottai arany, ezüst és bronz vándor fakanalakat, valamint különböző hasznos ajándékokat vehettek át. A horgászverseny résztvevői több kategóriában kaptak értékes ajándékokat, az alakulat parancsnokától, a HOSZ, a várpalotai Honvédség és Baráti Kör, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár képviselőitől. A mindvégig verőfényes napsütésben zajló rendezvényen, mindenki jól érezte magát.

Marics Ildikó


Fotó: Bödő Viktória