Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Defibrillátor a KNBSZ-nek

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. június 27. 16:14

Defibrillátort vett át a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) a Honvéd Egészségpénztártól június 26-án, kedden délután Budapesten.

A szolgálat Bartók Béla úti objektumában megtörtént átadás-átvételkor Kovács József altábornagy, a KNBSZ főigazgatója hangsúlyozta: reméli, hogy soha nem kell majd használniuk a berendezést, ám nagyon hasznos, amennyiben az objektumban helyet kap egy ilyen készülék.

1595937934
„A szolgálat objektumában viszonylag nagy létszámú állomány dolgozik" − mondta az altábornagy a honvedelem.hu kérdésére. „Olyanok is vannak köztük, akik huszonnégy órában, folyamatosan jelen vannak, így rendkívül fontos, hogy mind munkaidőben, mind azon kívül legyen az épületben egy ilyen készülék. A szolgálat ugyan rendelkezik saját egészségügyi szolgálattal, de ennek munkatársai nincsenek itt egész nap. Vagyis fontos, hogy rajtuk kívül is legyenek az állományban felkészült, kiképzett, megfelelő helyismerettel rendelkező emberek, akik tudják, miként kell alkalmazni egy ilyen készüléket akár rosszullét, akár baleset bekövetkezése alkalmával, amíg a felkészült mentőszolgálat a helyszínre nem érkezik."

Kovács József kérdésünkre hozzátette: jó szívvel fogadta a pénztár felajánlását, mivel már ő maga is gondolkodott egy ideje hasonló készülék beszerzésén. A KNBSZ állományából hatvan főt készítettek fel a defibrillátor használatára, akik innentől fogva természetesen nemcsak a munkahelyükön, hanem bárhol képesek lesznek újraélesztést végezni a készülék segítségével, ahol ilyen berendezés található.

„Ez nagyon pozitív fejlemény, hiszen ezek a gépek szó szerint életet menthetnek" − fogalmazott az altábornagy.

Fotó: A szerző felvételei