Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Derby és divat

Szöveg: Teszler Vendel | Fotó: honvedelem.hu archív |  2023. június 19. 10:01

A huszárok és a magyar katonai lovas hagyományaink révén a derby mindig is ezer szállal kötődött a honvédséghez. Az idei Derby és Divat Fesztiválra június 30. és július 2. között kerül sor a Kincsem Parkban, amire a szervezők a katonákat és a honvédségi alkalmazottakat is szeretettel várják.

Derby és Divat Fesztivál_2023_07_02.kreatív

A ló és agársport iránt érdeklődők pénteken és szombaton belépődíj nélkül látogathatják a rendezvényt, míg vasárnap, a 101. Magyar Derby napján a családjukkal érkező 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés. A háromnapos fesztivál keretében a látogatók június 30-án, pénteken este az Agár Derbyt, valamint a Miss Health és Beauty szépségversenyt tekinthetik meg. Július 1-én, szombaton pedig divatmustrával egybekötve a 109. Magyar Ügetőderby következik.

A derbyk világszerte hagyományosan kiemelt társadalmi eseménynek számítanak, a versengés és a tetemes pénzdíjak mellett a szépségről és eleganciáról szólnak. A fő versenynapon a legelőkelőbb hölgyeknek ruhakölteményekben és kalapcsodákban illik megjelenni, többek között azért is, hogy a nagyközönség megcsodálhassa eleganciájukat. Olyannyira, hogy július 2-án, vasárnap a hölgyek kalapjainak külön szépségversenyt rendeznek.

Címkékhuszár