Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Detektorokkal segít a keresésben az amerikai haditengerészet

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. június 7. 9:56

Az amerikai haditengerészet két nagy teljesítményű detektort küld azokra a francia hajókra, amelyek keresik az Atlanti-óceánba zuhant Air-France-gép feketedobozát, illetve a gép roncsait, utasait – jelentette be Washingtonban egy magas rangú amerikai védelmi tisztségviselő.

A 6100 méteres hatótávolságú detektorokat hétfőn szállítják Brazíliából a hajókra, amerikai kezelőszemélyzettel együtt – tette hozzá az illető, aki neve elhallgatását kérte, mert a bejelentés egyelőre nem hivatalos. A brazil hadsereg a gép újabb roncsait, szárnydarabokat és üléseket talált meg az óceánban. Minden megtalált holttestet és roncsdarabot Recife városba szállítanak.

A megtalált személyes tárgyakat kizárólag az áldozatok hozzátartozóinak adják át – tette hozzá.

Korábban a brazil légierő szóvivője bejelentette, hogy két férfi holttestét már megtalálták, illetve rábukkantak tárgyakra is. Kizártnak nevezte, hogy öt nappal a szerencsétlenség után még túlélőkre bukkanhatnak.

A pünkösdhétfőn lezuhant A-330/200-as légibuszon 32 országból 216 utas – köztük négy magyarországi és egy szlovákiai magyar – valamint 12 főnyi személyzet utazott.