Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diákok a 43-as ezrednél

Szöveg: Mátyás – Révész |  2012. május 6. 16:37

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredhez egyre gyakrabban látogatnak el általános és középiskolás diákok. Május első hetében a városi Kossuth Lajos Általános Iskola negyedik osztályos kisdiákjai ismerkedtek meg az alakulattal.

1595935254
A gyerekeket Mesterházi József őrnagy, az ezred Logisztikai Zászlóaljának parancsnokhelyettese fogadta a laktanyában, akit a diákok nem kíméltek kérdéseikkel. Hányan dolgoznak a honvédségnél? Mikor alakult a honvédség, a laktanya? Békeidőben mi a feladatuk a katonáknak? Milyen fegyverek vannak a honvédségnél? – hangzottak a kérdések, amelyekre természetesen mindenki választ kapott.

A látogatás egyik legemlékezetesebb része a helyőrségi zenekar próbáján való részvétel volt, de a gyerekek jól érezték magukat a számukra rendezett futóversenyen is. 

Dr. Révész Gyula mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka elmondta: örül annak, hogy az iskolák a 43-as ezredet választják annak érdekében, hogy megismerkedjenek a Magyar Honvédség és a katonák életével, mindennapjaikkal. Éppen ezért az ezred vezetése azt tervezi, hogy május végén, az alakulat napja alkalmából nyitott napot szervez a környék iskolái részére, ahol a gyerekek statikus és dinamikus bemutatókat is láthatnak majd.

1595935254

 Fotó: Bödő Viktória