Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diákok a helikopterbázison

Szöveg: Papp Béla főhadnagy |  2011. szeptember 26. 15:36

Szeptember 23-án, pénteken a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felső tagozatos diákjai látogattak el az MH 86. Szolnok Helikopterbázisra. A több mint 200 diákot, valamint kísérő tanáraikat a Repülőműszaki Zászlóalj parancsnoka Szilveszter László mérnök alezredes köszöntötte.

Az iskolások látogatásuk alatt megtekinthették a Repülőmúzeum kincseit, és a kiállított AN-24V típusú repülőgép pilótafülkéjébe is beülhettek, majd az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj katonáinak jóvoltából megismerkedhettek a paintballozás élményével. Nagy népszerűségnek örvendett a múltban, valamint jelenleg a Magyar Honvédségben rendszeresített kézi lőfegyverekkel való ismerkedés. A diákok emellett lehetőséget kaptak a sportpálya mellett található akadálypálya elemeinek leküzdésére is.

A program utolsó állomása a Repülés Oktató Központ megtekintése volt, ahol MiG-21-es vadászrepülőgépek, valamint a Magyar Honvédségben jelenleg is rendszerben lévő Mi-8-as, és Mi-24-es típusú helikopterek vezetőfülkéjébe is beszállhattak a gyerekek.

 
 

 Fotó: A szerző felvételei