Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

DON 80 Honvéd Kadét Lövész Vándorkupa Szarvason

Szöveg: Szántó Erika Margit tartalékos őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2023. január 20. 18:09

Hagyományteremtő rendezvényt szervezett a Honvédelmi Sportközpont január 18-án, szerdán, Szarvason. A megnyitón Lipták József alezredes, az MH 4. Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka köszöntötte a Békés vármegyei középiskolák kadétjait.

Sportlövészet megnyitó (17)

A rendezvény fő eseménye a kadétok számára meghirdetett lövészverseny volt. E mellett a diákok rendhagyó történelemórán és egyenruha bemutatón vettek részt. A versenyen a fiatalok légfegyverrel hajtották végre a lő-feladatot, a szarvasi Honvédelmi Sportközpont szakembereinek irányításával.

A versenyen 45 kadét vett részt. A diákok a különleges történelmi előadáson - a doni áttörés 80. évfordulójának alkalmából - a 2. magyar hadsereg történetével ismerkedtek meg részletesen. A szeghalmi „Mundérba bújt történelem” című tárlat néhány kiállított darabjával is találkozhattak a diákok, amelyeket Túri János a kiállítás tulajdonosa mutatott be számukra.

1. Csapat helyezés

A kadétoknak a verseny folyamán 30 percük volt a feladat végrehajtására, mely során egyéni és csapat szintenis díjazták teljesítményüket.

A Honvédelmi Sportközpont 2022. októberi megnyitása óta ez az esemény volt az első hivatalos, médianyilvános rendezvény. A központ vezetőjének beszámolója alapján az érdeklődés nagy az intézmény iránt, ezért 2023-ban számos programmal készülnek. Fónád Zoltán tartalékos hadnagy, a rendezvény szervezője szeretné az eseményt minél szélesebb körre kiterjeszteni és hagyomány szintre emelni.

A lövészverseny végeredménye.

Lány kategória: 1. Ugrai Nikoletta 178 kör egység, 2. Mészáros Zoé 154, 3. Antal Dóra 151.

Fiú kategória: 1. Vass Balázs 184 kör egység, 2. Kiss Dániel 172, 3. Rideg Zoltán 165.

Csapatverseny: 1. Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, 2. GYSzC Székely Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, 3. Székely Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium