Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Duplán rendhagyó tanóra Tatán

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2008. november 5. 8:39

Rendhagyó tanítási napra érkeztek a hét elején a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem híradó szakos hallgatói a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz.

Az egyetem negyedéves, végzős hallgatói a – híradó specializáció keretében – a híradásszervezés tantárgy kihelyezett tanóráján vettek részt, amelyet Falzer Gyula alezredes, a lövészdandár híradó és informatikai főnöke tartott. Az előadáson Falzer alezredes bemutatta az alakulatot, ismertette annak feladatait, majd rátért a szakmai szempontokra.

Kitért a híradó szakemberek munkájának fontosságára is, ugyanis a gyors és megbízható információáramlás biztosítása elengedhetetlen a katonai szervezet hatékony feladatvégrehajtásához.

Különleges volt a „tanítás" azért is, mert részt vett rajta Bertran Giffault őrnagy, a francia hadsereg magyarországi összekötőtisztje és három francia légvédelmi tüzértiszt is.
A csoport a délelőtti elméleti foglalkozás után a gyakorlatban is megtekintette a dandár technikai eszközeit, kérdéseiket pedig közvetlenül a kezelőszemélyzetnek tehették fel.

1595881508