Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Égő garázsból mentett a szolnoki katona

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2011. február 15. 7:59

Zászlóalj-sorakozóval kezdte a hetet dr. Ruszin Romulusz ezredes február 14-én Szolnokon, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál. Az alegység azért sorakozott fel, mert Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka – kiemelkedő helytállásért – elismerésben részesítette a zászlóalj egyik katonáját, Orsós Imre tizedest.

1595914225
Zászlóalj-sorakozót tartott február 14-én, hétfőn dr. Ruszin Romulusz ezredes, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnoka. A rendezvényen elhangzott: kiemelkedő helytállása miatt Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, parancsnoka elismerésben részesítette Orsós Imre tizedest, a a zászlóalj 3. gyorsreagálású század, 2. szakasz, 1. rajának lövészét.

Orsós tizedes 2010. december 20-án hazafelé tartott. Útközben, Csányban azt látta, hogy az egyik lakóház garázsa ég. Azonnal bement az épületbe,  ahol megtalálta a garázs tulajdonosát, akit kivitt a lángok közül, majd értesítette a mentőket és a tűzoltóságot. A szerződéses katona a tűzoltók megérkezését követően segített az oltási munkálatok előkészítésében is. A mentők a ház tulajdonosával együtt őt is a hatvani kórházba szállították, mivel enyhe füstmérgezést szenvedett.

A zászlóalj-sorakozón elhangzott: Orsós Imre tizedes a tőle elvárhatónál többet téve, testi épségét nem kímélve, önzetlenül segített a bajba jutott embertársán. Ezzel is öregbítve a magyar katona és a katonai szervezet jó hírét, hírnevét.

Fotó: Matócsiné Kiss Hajnalka főtörzsőrmester