Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyenruhások a miskolci állásbörzén

Szöveg: Szombati Emese Ágnes mérnök őrnagy |  2011. április 9. 11:30

Több ezren látogattak el arra az állásbörzére, amelynek már tizenhetedik alkalommal adott otthont a Miskolci Egyetem. A rendezvényen a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság debreceni és miskolci toborzói a veszprémi radarezred (Bánkút) katonáival közösen toboroztak olyan műszaki végzettségű végzős diákokat, akik szakmai utánpótlást jelenthetnek a honvédség részére.

A toborzók jelenléte azért volt kiemelten fontos az állásbörzén, mert az egyetem az észak-magyarországi régió legnagyobb felsőoktatási intézménye. Sok diák választja a Miskolci Egyetemet felsőoktatási tanulmányainak színhelyéül, hiszen a közel 83 hektáros területen elhelyezkedő campus páratlan lehetőségeket teremt a zavartalan tanuláshoz, kutatáshoz és kikapcsolódáshoz.

A végzős hallgatók körében egyre népszerűbb a katonai pálya, amit jól tükrözött a Magyar Honvédség kiállítói standjánál megtartott személyre szabott tájékoztatók magas száma.
A toborzók az egyéni lehetőségeket kutatva adtak az érdeklődőknek karrier tanácsokat, hiszen sok mindennek kell egyszerre teljesülnie ahhoz, hogy valakiből szerződéses vagy hivatásos katona legyen.

A rendezvényen népszerű volt a fiatalok körében a repülésszimulátor, valamint a NATO radar bemutatkozása, amely a műszaki végzettségű hallgatók szakmai figyelemfelkeltésére szolgált.
Az állásbörzéken való megjelenés jó alkalom volt arra, hogy a toborzók a honvédséget, a katonai szakmát népszerűsítsék és a minőségi utánpótlás lehetőségét megteremtve biztosítsák az alakulatok részére az üres beosztások feltöltését.