Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyetemen a dandár

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. május 9. 9:21

Többnyire a KatonaSuli-programba bekapcsolódott általános és középiskolákba járnak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái fegyverzettechnikai- és közelharc bemutatót, missziós előadást tartani. Legutóbb azonban már a Debreceni Egyetem HÖK-napjára is meghívást kaptak.

A „megszokott" programot ezúttal új elemmel színesítették a „Bocskaisok". A fegyverzettechnikai bemutatót a 39. Lövészzászlóalj katonái tartották, a világháborús fegyverek világába pedig (a Honvédség és Társadalom Baráti Kör debreceni szervezetével együttműködve) a Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai vezették be a hazai és külföldi diákokat.

Új elemként a közelharc-bemutatót kivételesen nem a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái tartották, hanem a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium diákjai. A nyolc tanuló kiválóan teljesített az idei tanévben abban a programban, amelyet a Bocskai-dandár nevelési és oktatási részlegének munkatársai állítottak össze a középiskola számára – így őket érte a megtiszteltetés, hogy megszerzett tudásukról számot adjanak a kampusz közönsége előtt.

1595935518
 
1595935518
 

1595935518