Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyiptom is a Sniper célzókonténert választotta

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. október 26. 9:41

Egyiptom lett a Lockheed Martin Sniper továbbfejlesztett célzókonténerének (ATP) 13. nemzetközi megrendelője, mely egy rendszerben egyesíti a precíziós célmegjelölést és NTISR-t, azaz a nem hagyományos felderítő eszközökkel végzett hírszerző, ellenőrző és felderítő képességeket.

Az egyiptomi légierő (EAF) a Peace Vector program keretében megvásárolt F-16-osait kívánja felszerelni a megrendelt célzókonténerekkel.

Az egyiptomi légierő már jól bevált alkalmazója a Lockheed Martin célzóberendezéseinek, hiszen a LANTIRN célzókonténereket az 1990-es évek eleje óta használják, közölte Hugh Woods, a Lockheed Martin Rakéta és Tűzvezető rendszerek nemzetközi programjának igazgatója. „Szeretnénk elérhetővé tenni az EAF pilótái számára a fejlett célmegjelölést és NTISR képességeket, melyeket a Peace Vector program keretében megvásárolt repülőgépeikre felszerelt Sniper biztosít."

Ezzel a megrendeléssel az EAF csatlakozik az Egyesült Államok légierejét, a nemzeti gárdát, illetve 12 nemzetközi szövetségest magába foglaló felhasználók köréhez, melyek alkalmazhatják a Sniper ATP kivételes stabilitású és egyedülálló képalkotó képességét, lehetővé téve a repülő személyzetek számára a különböző célok megnövelt távolságból való pontos beazonosítását.

A Sniper célzóberendezés fejlett célmegjelölést és NTISR képességeket biztosít az Egyesült Államok légierejének, illetve más országok F-16, F-15, B-1, F-18, Harrier, A-10 és B-52 gépei számára.

A Sniper ATP nagy távolságú pozitív célbeazonosítást tesz lehetővé, mely egyrészt megkönnyíti a repülőszemélyzet munkáját a földi célok észlelésében és azok meghatározásában, miközben drasztikusan lecsökkenti az ellenséges légvédelemnek kitett repülések kockázatát. A rendszer stabil, automatikus célkövető és lézeres célmegjelölő képessége a meta-adatokat magába foglaló videó adatlinkkel együtt lehetővé teszi a pilóták számára, hogy éjjel és nappal vizuálisan tudják azonosítani a fenyegetéseket, továbbá az azokról készült képeket megosszák a földi csapatokkal.

1595926531