Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködési megállapodás

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 15. 17:27

A Honvédszakszervezet és a 2006. december 31-ig funkcionáló haderőnemi parancsnokságok közötti kapcsolattartást kétoldalú együttműködési megállapodások szabályozták. A Magyar Honvédségben végrehajtott szervezeti változások szükségessé tették a korábbi megállapodások felülvizsgálatát és az új struktúrához való igazítást.

Ennek megfelelően került sor együttműködési megállapodás aláírására április 14-én az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és a Honvédszakszervezet között. A dokumentumot Tömböl László mérnök altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka, és helyettesei, valamint Mészáros Géza, a HOSZ elnöke, és a Honvédszakszervezet elnökségi tagjai láttak el kézjegyükkel.

1595875508

Mindkét fél reményét fejezte ki, hogy az eddigi kiegyensúlyozott kapcsolatok a jövőben is folytatódnak, segítve ezzel a hivatásos és szerződéses állomány szolgálati és munkakörülményeinek javítását. Tömböl László altábornagy hangsúlyozta, hogy a Honvédszakszervezet az egyik legfőbb partnere a parancsnokságnak, hiszen a szakszervezet a saját eszközeinek felhasználásával tud előrelépni a közös érdekek megvalósításában. Mészáros Géza elnök szerint, egy olyan megállapodás aláírására került sor, amely valójában eddig is egy jól kialakult rendszerben kiemelkedően működött.