Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés és köszönet

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2020. augusztus 18. 16:58

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén fogadták azokat a magánszemélyeket, valamint vállalatok és szervezetek képviselőit, akik a COVID-19 járványhelyzetben adományokkal segítették a Honvédkórház munkatársainak helytállását. A meghívottak részére prof. dr. Wikonkál Norbert főigazgató elismerő okleveleket adott át.

20200818_MH Egészségügyi Központ  (3)

Az MH Egészségügyi Központ főigazgatója beszédében elmondta: az új koronavírus-járvány elleni védekezésben a Honvédkórház másképp vette ki a részét, mint sok olyan kórház, ahol az aktív vírusfertőzött betegek ellátására volt szükség. „Mi biztosítottuk a hátteret, hogy a nem COVID-dal fertőződött betegek ellátása is zavartalanul meg tudjon történni” – fogalmazott prof. dr. Wikonkál Norbert. Hozzátette: az intézmény számára óriási kihívást jelentett, hogy ki tudják szűrni a COVID-gyanús pácienseket, hiszen a vírus számos olyan tünetet produkál, amelyet könnyű összetéveszteni más betegségek tüneteivel. „Sok esetben a civil lakosság egészségének megőrzése volt a feladatunk azáltal, hogy távol tartjuk a vírust intézményünktől” – tette hozzá.

„Ebben a küzdelemben, azt gondolom, nagyon derekasan álltuk a sarat, és nagyon szép eredményeket tudtunk felmutatni, hiszen egyetlen olyan esetünk sem volt, ami a kórház területén minijárványt alakított volna ki” – emelte ki a főigazgató. Kitért arra is, hogy a heroikus munkában nagyon sokat jelentett az egészségügyi dolgozók számára mindazon elismerés és szeretetet, amelyet a civil lakosságtól és az adományozóktól kaptak. Ezt az örömöt kívánták most viszonozni azon magánszemélyek, szervezetek és vállalkozások részére, akik és amik lehetőségeikhez mérten akár jelképes, akár több tízmillió forintos értékű adományokkal támogatták a Honvédkórházban dolgozók létfontosságú munkáját. Az oklevelekkel elismert magánszemélyek között jelen volt többek között Gyurta Dániel olimpiai bajnok és Mága Zoltán hegedűművész is.

20200818_MH Egészségügyi Központ  (11)

Beszéde zárásául prof. dr. Wikonkál Norbert felhívta mindenki figyelmét, hogy még nem győztük le a vírust, mindössze „az első felvonáson vagyunk túl”. A számítások szerint ősszel új hullámban érkező koronavírus mellett várhatóan megjelennek majd azok az influenzás és más vírusos megbetegedések is, amelyek jellemzően ebben az időszakban ütik fel a fejüket. A főigazgató hangsúlyozta: szükség esetén a kórház újra életbe lépteti azokat a megelőző és korlátozó eljárásokat, amelyeknek köszönhetően sikeresen megfékezték a vírus első hullámát.

GALÉRIA