Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elnöki látogatás a határon

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Kertész László, Somogyi András főtörzsőrmester és Csernai Tamás törzsőrmester |  2022. június 22. 17:53

Személyesen tájékozódott Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Keleti Pajzs 2022 elnevezésű feladatról június 22-én, szerdán Debrecenben, majd Fehérgyarmaton. Az államfőt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója is elkísérte a látogatásra.

Köztársasági elnök Debrecen (5)

Novák Katalin köztársasági elnök a debreceni Kossuth Lajos laktanyában részletes tájékoztatást kapott az Észak-keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék feladatairól, és a hazánk keleti határához közel felvonultatott honvédségi erőkről.

Köztársasági_elnök_Fehérgyarmat (11)

Ezt követően – a Magyar Honvédség egyik Airbus H145M típusú helikoptere fedélzetén – felkereste a Fehérgyarmaton települő katonai alegységet, ahol megismerhette az itt szolgálatot teljesítők munka- és elhelyezési körülményeit. A köztársasági elnököt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium egyik kadétja is elkísérhette kiváló tanulmányi eredménye elismeréséül.

Az államfői delegáció részére szervezett légi határszemlét követően Novák Katalin együtt ebédelt a Debrecenben szolgáló katonákkal.