Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előadás az egészséges életmód jegyében

Szöveg: Mogyorós Enikő | Fotó: a szerző felvétele |  2022. június 25. 15:39

Az „Egészségünkre” című előadás sorozat részeként tartott előadást „Az egészséges táplálkozás” címmel Kiss Vivien életmód- és táplálkozási tanácsadó, valamint Tóth Ákos személyi edző az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központjának szervezésében.

1

Kiss Vivien egyebek mellett arról beszélt, hogy az elmúlt években egyre fontosabbá vált az egészségtudatos táplálkozás és életmód. Az interaktív előadáson kérdésre válaszolva Tóth Ákos személyi edző elmondta: testmozgással, valamint megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozással érhetjük el a kiegyensúlyozott és egészségmegőrző életformát.

Kiss Vivien szerint egy teljeskörű laborvizsgálat elengedhetetlen ahhoz, hogy egy általános egészégügyi képet kapjunk szervezetünk állapotáról. Hangsúlyozta: kitartással és kellő odafigyeléssel kellene a mindennapokban ügyelni a mértékletes és tápanyagdús étkezésre, valamint a szénhidrátok, cukrok csökkentésére. Kiemelte a vitaminok fontosságát, az ásványianyagok, nyomelemek rendszeres fogyasztását is. Hozzátette: az egészséges életmóddal nagymértékben megelőzhető a krónikus betegségek kialakulása, a hormonális és anyagcserezavarok, a cukorbetegségek, és ami már népbetegségnek számít, a magas vérnyomás.