Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elsősegélyoktatás a Csokonai gimnáziumban

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: a központ felvételei |  2022. április 24. 11:44

Az Egészségügyi Életmentő Projekt részeként ismeretterjesztő oktatásban vettek részt az MH Egészségügyi Központ (MH EK) egészségügyi katonái a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének szakembereivel április 13-án az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium felsős és gimnazista tanulói, valamint pedagógusai számára.

Elsősegélyoktatás_1
Elsősegélyoktatás_2

A program aktualitását sajnálatos módon két, idén történt váratlan és feltehetően megelőzhető gyermekhalál adta, mely a tankerületben történt. A projekt célja olyan hasznos tudás átadása és a megismert protokollok begyakorlása volt, amellyel adott helyzet esetén bárki életet menthet. Részletesen kitért az elsősegélynyújtás, az újraélesztés, és az idegen test légútba kerülése esetén szükséges teendőkre, valamint ezek gyakorlati oktatására, és a stabil oldalfekvés biztosítására is.

Az iskola aktívan részt vesz a Honvéd Kadét Programban, ezért külön örömmel fogadták Hardi Attila őrnagy (MH EK MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Egészségügyi Központ) erre a korosztályra formázott, elsősegély fogalmakkal teli bemutatóját, mely útravalót adott a tanulóknak a következő találkozásig, valamint megtekinthették közelről a felszerelt sebesültszállító mentőgépjárművet.