Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Ennél jobb esztendőre sportlövő nem számíthat”

Szöveg: Szűcs László |  2011. január 5. 16:06

„Minden várakozásomat felülmúlta a 2010-es esztendő”– nyilatkozta az elmúlt évet értékelve, honvedelem.hu kérdésére válaszolva Sidi Péter, hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb sportolója, a világ legjobb sportlövője, aki tavaly október óta a Zrínyi Média munkatársa.

Kiemelkedő évet zárt Sidi Péter, hazánk egyik legsikeresebb és legismertebb sportolója. Mint elmondta: „ennél jobb esztendőre sportlövő nem számíthat". A 2010-es világbajnokságról egy arany és egy ezüst éremmel, valamint egy negyedik hellyel tért haza, ezzel a lehető legtöbb olimpiai pontot gyűjtötte össze. Ugyanakkor megszerezte hazánk első kvalifikációját a jövőre Londonban megrendezendő ötkarikás játékokra is. Mindezek mellett egy Európa-bajnoki ezüstéremmel is gazdagodott, valamint a nem olimpiai versenyszámok világbajnokságán is sikerült begyűjtenie két ezüstérmet.

„Tavaly januárban a nemzetközi szövetség megválasztott a világ legjobb sportlövőjének. Ez életem legnagyobb elismerése" – mondta Péter, hozzátéve: büszke arra is, hogy vezeti a világranglistát, ráadásul kétszer annyi pontja van, mint a második helyezett, orosz riválisának.

1595912408

A 2011-es évvel kapcsolatban a sportoló kiemelte: legfontosabb célja, hogy megvédje Európa-bajnoki címét az 50 méteres versenyszámban a nyáron, Belgrádban megrendezendő kontinensviadalon. Emellett pedig a világkupa versenyeken is szeretne jó eredményt elérni. Idén Sidney-ben, Koreában, az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Münchenben rendeznek világkupa versenyt, melyeken várhatóan nagyon erős mezőny indul majd, hiszen ezeken a megmérettetéseken lehet még megszerezni a 2012-es olimpiai indulási jogát.

Sidi Pétertől megtudtuk azt is, egyik legnagyobb vágya, hogy 2011-ben indulhasson a katonai világjátékokon, hiszen ezeken a versenyeken olyan számok is vannak, amelyekben ő a világcsúcstartó. Bízik benne, hogy az illetékesek támogatják ezt az elképzelését.

A Zrínyi Média munkatársaként Péterre más jellegű kihívások is várnak. Mint elmondta: a cég több marketing rendezvényén is részt kell vennie, amelyeken feladata a Magyar Honvédség népszerűsítése lesz. Leghamarabb január 21-én, pénteken a fővárosi Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola diákjai találkozhatnak vele. A világ legjobb sportlövője a tervek szerint lézeres sportlövész bemutatót tart majd a tanulóknak.

Fotó: Archív