Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Érdeklődő szerbek az ezrednél

Szöveg: KR |  2008. november 6. 10:00

A Szerb Védelmi Minisztérium négyfős delegációja látogatta meg a MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredet. A küldöttség a MH Összhaderőnemi Parancsnokság Logisztikai Főnökség meghívására több napos látogatásra érkezett hazánkba, hogy megismerje a Magyar Honvédség logisztikai rendszerét, szervezeteit.

Ennek a többnapos programnak egyik pontjaként látogattak el a külhoni missziók ellátásáért felelős katonai szervezethez.
A Zlejko Rankovic ezredes, a Szerb Védelmi Minisztérium közlekedési főnöke vezette csoport elsőként előadások keretében ismerhetett meg alapvető információkat az ezredről, a logisztikai ellátás rendszeréről, az alakulat felelősségéről. Ezt követte a két, részeiben NATO felajánlott alegység, a nemzeti támogató zászlóalj és a közlekedéskoordináló század bemutatása, feladatrendszerének, képességeinek ismertetése.

A nap zárásaként a vendégek az alakulatnál rendszeresített technikai eszközökkel ismerkedtek, illetve megtekintették azokat az egységrakományokat, amelyek a következő alkalommal kerülnek kiszállításra Afganisztánba. A látogatás végén a szerb szakemberek megelégedéssel szóltak a látottakról és hangsúlyozták, hogy a látogatás rendkívül hasznos volt számukra, mert a magyar logisztikai biztosítási koncepció átlátható, egyértelmű és részeiben remekül adoptálható lehet a szerb haderő számára is.