Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményesen zárta a Magyar Honvédség a küzdősport gálát

Szöveg: Krizbai Diána hadnagy | Fotó: Bognár Benjámin őrmester |  2023. április 20. 9:15

Több szempontból is sikeresen zárta a Magyar Honvédség a Nemzetközi Küzdősport Gálát Sárváron. A szombathelyi toborzóiroda altisztje magyar bajnoki övet szerzett, míg az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsokság (MH KIKNYP) együttműködési megállapodást kötött a Szülőföld Kulturális és Örökségvédelmi Egyesülettel, többek között a toborzás és a hazafias honvédelmi nevelés erősítése érdekében.

Sárvár_1

A küzdősportok rajongói színes programokkal tölthették a napot április 15-én, a Sárvár Arénában. Délelőtt az MMA (Mixed Martial Arts – kevert harcművészet) magyar bajnokságon az amatőr sportolók szálltak ringbe. Mindeközben katonai közelharc és haditechnikai bemutatóval, Gripen-szimulátorral és toborzóponttal is várták az érdeklődőket.

Durgó Tamás alezredes, az MH KIKNYP parancsnoka a helyi sajtónak nyilatkozva elmondta: mindenkinek személyre szabott tájékoztatást adtak a különböző szolgálatvállalási – tartalékos, szerződéses, hivatásos – lehetőségekről és a katonai képzésekről, intézményekről. Felhívta a figyelmet arra is, hogy gyorsan fogynak a szabad helyek a nemrégiben meghirdetett honvédelmi táborokba.

A parancsnok hangsúlyozta: alapvető céljuk, hogy minél többekben tudatosuljon: „a magyar katona high-tech katona, bátor katona, és egy közösséget képvisel”. Durgó Tamás alezredes fontosnak nevezte, hogy most még erősebbre fűzték a nemzetközi jótékonysági küzdősport gála szervezőivel immár kilenc éve tartó együttműködésüket, mert mint mondta: a Szülőföld Kulturális és Örökségvédelmi Egyesület hasonló értékrendet képvisel és közvetít, mint ők.

04.15 Sárvár (3)

Az együttműködés nyomán az MH KIKNYP és az egyesület kölcsönösen támogatják egymás tevékenységét. Az utóbbi többek között segíti a hazafias és honvédelmi neveléssel, katonai hagyományápolással kapcsolatos feladatok eredményes végrehajtását, valamint a katonai szolgálat megismertetésével, népszerűsítésével segíti a toborzásért felelős parancsnokság munkáját. Farkas Csaba, az egyesület vezetője, aki egyúttal a Szülőföld kiadó ügyvezetője, azt is felajánlotta, hogy könyveiket a humángondoskodási körbe tartozók kedvezményesen vásárolhatják majd meg.

Az együttműködési megállapodás aláírásán jelen volt Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, aki egyúttal a sárvári rendezvény fővédnöke is volt. A Magyar Honvédség számára az esti gála sportsikert is hozott. Az MH KIKNYP 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda állományához tartozó Seregély Gyöngyi tartalékos főtörzsőrmester súlycsoportjában első helyen végzett, így bajnoki övvel térhetett haza.