Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Erősítsük meg magunkat egymásért és családjainkért”

Szöveg: Visnyei Bence tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 4. 10:52

Megtartotta a tavasz első ezredsorakozóját az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred. Az eseményen Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka kinevezéseket, előléptetéseket és emléktárgyat is adományozott az arra érdemeseknek.

tűzszerész_sorakozó (3)

„Az enyhe télnek és a kedvező időjárásnak köszönhetően idén korábban indultak a mezőgazdasági földmunkálatok és folyamatosak az országban az építkezések. Így elmondható, hogy több robbanóeszközzel kapcsolatos bejelentés érkezik az alakulat tűzszerész ügyeletére, mint az elmúlt évek ugyanezen időszakában” – hangsúlyozta Szilágyi ezredes. Hozzátette: „van és lesz is feladat, nem is kevés, hiszen a közszolgálati tűzszerész munka során már eddig nagy mennyiségben kezeltek a katonák robbanótesteket, és a tavaszi időszak még csak most kezdődik”.

tűzszerész_sorakozó (6)

Világunk jelen történései elkerülhetetlenül beférkőznek mindennapjainkba, így a parancsnok az ukrán-orosz helyzetről is beszélt a katonáknak az eseményen. Szilágyi ezredes közölte: nyugodt, fegyelmezett hozzáállást, valamint a Covid-19 terjedését gátló intézkedések betartását várja el továbbra is az állomány minden tagjától. „Ezekben az embert próbáló időkben a legjobb védekezés az önfegyelem. Erősítsük meg magunkat egymásért és családjainkért” - zárta szavait Szilágyi ezredes.

A sorakozó alaki foglalkozással zárult.