Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Esküjükhöz méltón védik a hazát

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 3. 13:21

Továbbra is helytállnak a déli határszakaszon azok az önkéntes tartalékos katonák, akik 2019 óta folyamatosan részt vesznek a határvédelmi feladatok ellátásában. Erről Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) parancsnoka és az őt - határmenti útjára - elkísérő delegáció is meggyőződött, amikor látogatást tettek az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléknél (MH AIAK) május 2-án, hétfőn.

1

Látogatásuk célja az volt, hogy betekintést nyerjenek a feladatba bevont önkéntes tartalékos katonák mindennapi életébe, hiszen április 20-ától az MH TTP felelősségi körébe került a déli határ védelme. Parancsnokként így különösen fontos a honvédek állapotának és felkészültégének folyamatos ellenőrzése.

A delegáció tagjait Páli Zoltán ezredes, az MH AIAK parancsnoka fogadta a hercegszántói határvédelmi bázison, ahol Baráth István vezérőrnagy meghallgatta az ottani határszakasz aktuális helyzetéről szóló jelentést és a határra vezényelt állományról is érdeklődött. Ezt követően az MH AIAK törzset, majd a Tábori Ellátó Csoportot is megtekintette.

9

Baráth vezérőrnagy határmenti útja során a határvédelemben szolgálatot teljesítő katonákkal személyesen beszélgetett, érdeklődött tapasztalataikról, ellátásukról, elhelyezési és szabadidős lehetőségeikről.

Az önkéntes tartalékos erők a migrációs nyomás ellenére is kitartóan támogatják a Belügyminisztérium erőinek munkáját.