Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő közgyűlés

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. december 11. 10:35

A napokban megtartotta évértékelő közgyűlését a szentesi Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) a város laktanyájában.

Az egyesületet tavaly júniusban alapította meg a sportot kedvelő, egészséges mozgás iránt elkötelezett tagság, a helyi műszaki alakulat támogatásával. A katonai szervezet átszervezését követően az egyesület a tevékenységét, idén március óta az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj bázisán végzi.

A közgyűlés résztvevőit Varga István mérnök alezredes, a sportegyesület elnöke köszöntötte, majd Lőrincz Gábor az egyesület elnökhelyettese tartotta meg évértékelő beszámolóját. Kiemelte: pillanatnyilag már öt jól működő szakosztálya van a HRSE-nek. Ezek pedig a labdarugó, a terep íjász, az airsoft, a tömegsport szakosztályok, illetve az aerobik csoport. A

1595871321
szakosztályok az év során jelentős fejlődésen mentek keresztül, a sportolók kimagasló eredményeket értek el az egyéni, és a csapatversenyeken egyaránt.
Az egyesület és a Magyar Honvédség kapcsolatáról elhangzott, hogy pillanatnyilag négy olyan sportág van – a mezei futás, a katonai háromtusa, a lőbajnokság és a járőrbajnokság –, amelyekre ráépítik a HRSE sportversenyeit.

Az egyesület gazdasági helyzetének értékelésekor az elnökhelyettes részletesen beszámolt a bevételek és a kiadások alakulásáról, majd elhangzott, hogy sajnos pályázati pénzhez nem juthattak hozzá az idén, mivel a felhívások az év első felében jelentek meg, amikor a HRSE még nem volt egy éves.
Beszámolójának végén Lőrincz Gábor a 2008-as tervekről is tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit. Kiemelte: továbbra is szeretnének részt venni minden környékbeli sportrendezvényen.