Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

FBI-rajtaütések a hétvégén

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. március 29. 14:11

Õrizetbe vették egy keresztény milícia legkevesebb hét tagját az Egyesült Államok három szövetségi államában a hét végén tartott rajtaütések során – közölte helyi idő szerint vasárnap az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik munkatársa. A Michigan, Indiana és Ohio állam területén helikopterek támogatásával végrehajtott rajtaütések a Hutaree elnevezésű milícia tagjai ellen irányultak.

Az engedély nélküli fegyvertartással vádolt személyeket hétfőn állítják bíróság elé.

A hatósági fellépés hivatalos oka mindeddig nem ismeretes, de egy másik fegyveres csoport, a Délnyugat-michigani Önkéntes Milícia szóvivője, Mike Lackomar úgy tudja, hogy a csoport több muszlim szervezetet megfenyegetett. Lackomar szerint a Hutaree egyik michigani vezetője telefonon támogatást kért az Önkéntesektől, amikor szombaton a rendfenntartó erők rajtaütést intéztek ellenük, de visszautasításban részesült.

A Michigan állambeli Adrian környékén tevékenykedő Hutaree szekta tagjai keresztény katonáknak tekintik magukat, akik az Antikrisztus eljövetelére és az ellene való küzdelemre készülnek.

Szemtanúk beszámolói szerint szombaton

Normal
0
21


egy kisebb hadsereg

Normal
0
21


" szállt meg egy erdős birtokot Adrian közelében. A területen fegyveres, álcaruhás milicisták szoktak gyakorlatozni.

Az indianai Hammondban szombat éjjel kommandósok szálltak meg egy házat. Az épületből a szomszédok beszámolja szerint két tucatnyi lőfegyvert szállítottak el. A környéket tűzszerészek fésülték át.