Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyverzettechnikai bemutató és missziós előadás Hajdúhadházon

Szöveg: kormany.hu |  2012. május 8. 18:41

A hajdúhadházi középiskolában és általános iskolákban 2011 októbere óta oktatják a katonai alapismereteket. A fakultáció keretében a diákok megismerkednek az alapokkal, valamint betekintést nyernek a katonák mindennapi és speciális feladataiba.

1595935514
Ennek elemeként tartottak április végén a Szilágyi Dániel Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskolában fegyverzettechnikai bemutatót és missziós előadást az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái. A rendezvényen a KatonaSuli-programban részt vevő diákok is jelen voltak.

A bemutatót a logisztikai zászlóalj katonái tartották a diákoknak, akik megismerkedhettek az AK–63 D típusú gépkarabéllyal, a Gepárd mesterlövészfegyverrel és a PKM géppuskával. Nagy volt az érdeklődés: a tanulók az első perctől az utolsóig kérdezgettek a fegyverek adatairól és alkalmazásairól.

A missziós élménybeszámolót Málnási Lajos főtörzsőrmester (24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj) tartotta az OMLT-ben eltöltött időről. A Bocskai-dandár talán „legférfiasabb" külszolgálatáról szóló előadás részletesen ismertette a katonák sokrétű feladatait és a körülményeket, amelyek befolyásolják azok végrehajtását.

(MH 5. Bocskai István Lövészdandár)