Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhasználási kézikönyvet adtak át

Szöveg: MH Transzformációs Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. december 20. 21:08

Több mint száz darab, FLIR RS XR típusú kézi hőkamera felhasználói kézikönyvet adtak át december 17-én, az MH Transzformációs Parancsnokság budapesti objektumában.

hőkamera_kapott (2)

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként új, modern, a felderítési feladatok ellátására nappal és éjszaka is alkalmas eszközökkel látták el a Magyar Honvédség számos alakulatát. Az eszközök eddig csak angol nyelvű szakmai leírással rendelkeztek, így felmerült az igény egy magyar nyelvű használati útmutató elkészítésére. Az elsődleges munkapéldányt az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred állományából felkért szakértő készítette el, melyet - az MH Transzformációs Parancsnokság szakmai és kiadói lektorálása után - az oktatási és felhasználási igények figyelembevételével több mint száz példányban nyomtattak ki.

hőkamera_kapott (1)

Az eseményen Szalai Tibor ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökség megbízott csoportfőnök-helyettese megköszönte a gyors és precíz munkavégzést. „A kézikönyveket eljuttatjuk azoknak az alakulatoknak, akik már rendelkeznek az eszközzel”– mondta, kiemelve a kialakított szakmai együttműködés hatékonyságának fontosságát, amely a jövőben folytatódni fog a szervezetek között további oktatási segédletek kidolgozása érdekében.